Fotograf:Arla Foods En kremet biffgryte, et glass rødvin og godt selskap. Den perfekte oppskriften på en lang kveld!
Biffgryte kan fint lages i en hverdag som til en festmiddag. Den er nemlig så smakfull og god, og kan varieres både med ingrediensene og tilbehøret alt ettersom.
I denne oppskriften har vi laget biffgryte med en smakfull kremost som gir en god rund smak til gryteretten. Kjøttet vi bruker er entrecote som er rik på smak, men her kan du varierer kjøttype etter hva du liker best.
- Skrell og finhakk løk og hvitløk og sett til side. Skjær så paprikaen i 1 x 1 cm store biter.
- Tørk av soppen med kjøkkenpapir, fjern den nedre delen av stilken (0,5 cm) og skjær i munnfullstore biter (4 til 6 biter, avhengig av soppens størrelse).
- Fjern bladene på timiankvastene og tilsett til paprikaen.
- Skjær kjøttet i munnfullstore biter, og rens og del tomatene i terninger og la mesteparten av væsken renne av (hvis du bruker bokstomater, lar du tomatene renne av i en sil).
- Varm rapsoljen i en panne og stek løk og hvitløk til de er gyldenbrune.
- Tilsett paprika og timian og stek videre i ett minutt. Tilsett så tomatpuré og røkt paprikapulver, og bland sammen. Tilsett hakkede tomater, paprika, kjøtt, sopp og buljong og kok opp. La retten koke i noen minutter og ta så pannen av varmen.
Rør så forsiktig inn kremosten.
Kremost gir en myk kremet smak og perfekt konsistens på sausen. Du kan enkelt bruke andre kremoster med annen smak for å gi biffgryten en annerledes smak.
SERVERING
Server biffgryte med en god foccacia og en frisk grønn salat!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Arla Foods
(Intern: 33592)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Innlagt dato:2018-02-09
Oppdatert dato:2018-02-09