Fotograf:
Norges sjømatråd
Fine fiskeboller inneholder
128 Kalorier,
2 g Karbo,
13 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Fine fiskeboller har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fine fiskeboller er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3592 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fine fiskeboller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 127.91 | 496.20 | Kcal |
Protein | 12.65 | 49.07 | gram |
Karbohydrat | 2.20 | 8.53 | gram |
Kostfiber | 0.01 | 0.04 | gram |
Fett | 7.61 | 29.52 | gram |
Mettet fett | 4.12 | 15.98 | gram |
Salt | 1.31 | 5.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.95 | Kr 34.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 552 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,87 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens rekene og sett til side.
Smelt smøret, tilsett rekeskallene og surr i noen minutter. Hell på så mye vann at skallene dekkes. Kok kraften i 20 minutter uten lokk. Sil og kok kraften inn til ca 1 dl. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og kajennepepper. Hold sausen varm.
Hyse og steinbit gir ekstra fin fiskefarse. Plukk bort alle småben og skjær fileten i strimler.
Dryss dem med salt og kjør i foodprocessor til en fast deig. Skill eggene og rør inn eggeplommene. Spe med fløte og melk. Rør inn potetmel. Halvvisp eggehvitene ,rør den inn sammen med pepper.
Kok opp vann i en vid kjele og kok en liten prøvebolle. Smak om det trengs mer salt og pepper.
Lag boller av farsen med skje. Eller fyll farsen i sprøytepose og sprøyt ut boller rett i vannet. La fiskebollene trekke, ca. 10 minutter for store boller, omtrent halve tiden for små boller.
Server bollene i sausen, med ris og aspargesbønner eller brokkoli til som hovedrett, med brød og frisk dill eller persille som forrett
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 23602)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-04-14
Oppdatert dato:2007-04-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift