Fotograf:Rosemarie Pettersen Steinbit kjøpes vel nå bare i fileter, men er du så heldig å få en fersk hel fisk, så står det under hvordan du får av skinnet.
Spinatsausen er mild og god. Vi pyntet med litt gulrot og vårløkstrimler.
Fileter og flå steinbiten. Fisken er lett å filetere, men vanskelig å flå. Skinnet er seigt og vanskelig å få tak i. Mange foretrekker å flå fisken før filetering: Kapp av hodet, og løsne skinnet ved nakken. Ta tak med en tang og trekk skinnet bakover. Etter filetering skjæres fisken i passe porsjonsstykker.
Finhakk løken og vask spinaten. Grovhakk sistnevnte. Smelt smør i en kjele, og fres løken et par minutter før du har i spinat. Legg på fiskestykkene og hell over hvitvin og fiskekraft. Legg over lokk, og la fisken koke forsiktig i 10 minutter.
Ta fiskestykkene ut og hold dem varme. Kjør resten av innholdet i en matprosessor til du får en glatt, grønn saus. Ha denne tilbake i kjelen og tilsett fløte. La alt koke noen minutter til sausen tykner.
Anrett fisken på tallerken. Hell over saus og server med kokte poteter, gjerne også kokte gulrøtter både for smak og farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matoppskrift.no
(Intern: 11946)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2018-01-31