Fotograf:Gunnar Hvarnes Denne tacoen er enkel å lage hvis du bruker tacolefser fra butikken (14 cm i diameter) eller du kan lage lefsene selv. Bruker du ferdige lefser - varm dem som beskrevet på pakken. Oppskriften er til ca fire lefser.
Skjær fisken i fingertykke biter
Dryss på tacokrydder og salt
Bruk en god olje, solsikke- eller rapsolje i pannen
Tilsett smør for bedre smak
Stek fisken i 2 minutter i varm panne
Snu fiskestykkene, trekk pannen av platen og la hvile i 2 minutter
Servér
Bake fisken i ovn
Varm ovnen til 180 grader (over og undervarme)
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form
Legg hele fileten i formen
Dryss over med salt og tacokrydder
Bak i 15 minutter midt i ovnen
Ta ut fisken, bruk en gaffel til å få fisken til å falle litt fra hverandre
Servér
Chillimajones
Du kan lage majones selv eller bruke ferdig
Bland majones og chillisaus i en blender
Smak til med salt
Finstrimlet grønnkål
Ferdig strimlet grønnkål (som du får kjøpt) og finstrimlet vårløk vendes med lime og olivenolje rett før servering
Tortillalefser
Ta ut smøret fra kjøleskapet slik at det er romtemperert når du skal lage lefsene
Bland alle ingrediensene til en smidig deig
Del deigen i 12 like deler
Dekk til og la hvile i ca 15 minutter
Bak bollene ut til de er ca 12 cm i diameter, jo tynnere jo bedre. Når du ser hånden din gjennom tortillaen er de perfekte.
Stek tortillalefsene i en tørr teflonpanne på middels varme. Trykk tortillaene ned under stekingen for å unngå bobler (ikke med fingrene). Tortillaene skal være gyldne.
De er litt stive når de er nystekte, men de blir bløtere etter en stund.
Anretning
Bruk brunpapir/bakepapir under lefsa
Smør et lag med majones på lefsa
Anrett grønn salat luftig på lefsa
Legg på torsk
La de som skal spise lukke sine lefser, de ser bedre ut når de er åpne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34759)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Innlagt dato:2019-11-05
Oppdatert dato:2019-11-05