Fisk & chips





Fisk & chips oppskrift.
Fotograf: Fabian Björnstjerna
Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub.

Oppskriften inneholder 200 Kalorier, 6 g Karbo, 10 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fisk & chips er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
700grtorskefilet uten skinn og bein

Røre til steking:

85grhvetemel
0,5tssalt
1stkeggeplomme
2tsolje
1dløl, mørkt
1stksitron i båter

Tartarsaus:

2stkeggeplommer
1tssitronsaft
1tssennep (dijon)
1feddhvitløk, presset
2dlolje
3stksmå hakkede sylteagurker
1sskapers.

Tilbehør:

Chips og tartarsaus.


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fisk & chips!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier200.10715.16Kcal
Protein10.3236.88gram
Karbohydrat5.5919.98gram
Kostfiber0.642.29gram
Fett14.8152.93gram
Mettet fett1.726.15gram
Alkohol0.27 %
Salt0.642.29gram
Pris på oppskriftenKr 7.26Kr 25.95Kroner
Hele oppskriften veier1 430 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm frityrkokeren til 180 grader.
Lag røren.
Bland salt og hvetemel i en bolle og lag en grop i midten.
Hell øl, olje og eggeplommen i gropen.
Rør raskt sammen til en jevn blanding.
La hvile i kjøleskap 30 minutter.
Skjær torsken i passelige biter eller strimler.
Dypp dem i røren og stek i frityr ca 5 minutter avhengig av størrelsen.
Legg dem over på papir som trekker fett og dryss litt salt over.

Tartarsaus:
Rør eggeplommene med sitron, sennep og hvitløk. Spe med olje - litt om gangen, mens du rører hele tiden. Når alt er tilsatt og sausen er glatt, røres agurk og kapers inn. Smak til med salt.
Anbefales av Frank U

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 974)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-16
Oppdatert dato:2013-04-16
Lesere: 6392 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fredagstaco med torsk.Fredagstaco med torsk.
Denne retten har 104,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Meksikansk fisketaco.Meksikansk fisketaco.
Denne retten har 115,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tostada med fisk.Tostada med fisk.
Denne retten har 96,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fisk & chips.Fisk & chips.
Denne retten har 200,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.