Fotograf:
Kylling.no
Med remser av marsipan kan du dele kaken inn i porsjonsstykker, pyntet med gjestenes navn. Enklere og festligere enn marsipanlokk! Sukkerbrødet fylles med nydelig eggekrem i to varianter. Pynt kaken som på bildet, eller bruk fantasien. Oppskriften inneholder
220 Kalorier,
22 g Karbo,
5 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fødselsdagskake for prinser og prinsesser er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
9317 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fødselsdagskake for prinser og prinsesser med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 220.11 | 5 260.94 | 328.81 | Kcal |
Protein | 4.95 | 118.31 | 7.39 | gram |
Karbohydrat | 22.46 | 536.83 | 33.55 | gram |
Kostfiber | 0.83 | 19.84 | 1.24 | gram |
Fett | 12.09 | 288.97 | 18.06 | gram |
Mettet fett | 6.70 | 160.14 | 10.01 | gram |
Salt | 0.17 | 3.95 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.48 | Kr 107.08 | Kr 6.69 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 390 totalt | 2 390 pr porsj | 149 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,81 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel iblandet bakepulver, og vend det inn med en slikkepott. Hell røren i smurt springform, 26 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter. Hvelv sukkerbrødet på rist og avkjøl.
Eggekrem med vanilje:
Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Varm dette forsiktig opp under omrøring, til kremen tykner og det så vidt kommer en ørliten boble. Sett kjelen i en kum med kaldt vann, og avkjøl kremen under stadig omrøring.
Fyll 1:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-6 minutter. Klem ut vannet og løs gelatinen opp i ørlite kokvarmt vann. Bland den med bær, eggekrem og pisket kremfløte.
Fyll 2:
Pisk kremfløten og bland den med eggekrem og bananer eller ananas. Smak til med litt sitronsaft eller appelsinjus.
Til pynting:
Fylling og pynting:
Del kakebunnen i tre lag som eventuelt dynkes. Legg matpapir langs kanten på et stort kakefat. Fyll kaken på fatet; et lag med bringebærkrem og neste lag med banankrem. Legg den siste bunnen oppå, og dekk hele kaken med et jevnt lag stivpisket kremfløte.
Kna marsipanen med litt melis, og eventuelt konditorfarge, til den er god å arbeide med og ikke klisser. Kjevle ut halvtynne, minst 32 cm lange leiver. Bruk en linjal for å få rette kanter, og skjær eller trinse ut ca. 2 1/2 cm brede remser. Beregn gjerne antall remser etter antall gjester. Skjær eller trinse en spiss i den ene enden av hver remse.
Sett en kopp midt oppå kaken. Klem den spisse enden av hver marsipanremse ca. 4 cm opp langs kanten av koppen. Klem dem pent inntil kaken med jevne mellomrom. Bøy inn endene av remsene, nede på fatet (se bildet). Rundt remsene nederst på koppen klemmer du en kortere remse, før spissene bøyes ned og koppen løftes forsiktig bort.
Rør melis og litt vann til tykk glasur. Ha den i en sprøytepose med ørliten spiss, eller i en plastpose som formes til sprøytepose – et ørlite hull klippes i spissen. Skriv navnene til gjestene på marsipanremsene. Hullet i midten av kaken kan fylles med krem og pyntes med kakepynt eller godter. Pynt kaken etter fri fantasi, eller som på bildet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26399)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-15
Oppdatert dato:2009-09-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift