Fotograf:
Matoppskrift.no
På bildet er det brukt små reker. Jeg syns ikke scampi er noe særlig. Mvh Knut Oppskriften inneholder
159 Kalorier,
1 g Karbo,
20 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gambas al pil pil er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gambas al pil pil!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 159.01 | 239.07 | Kcal |
Protein | 19.71 | 29.63 | gram |
Karbohydrat | 0.53 | 0.80 | gram |
Kostfiber | 0.45 | 0.68 | gram |
Fett | 8.23 | 12.37 | gram |
Mettet fett | 1.07 | 1.61 | gram |
Alkohol | 0.44 % | | | |
Salt | 1.29 | 1.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.22 | Kr 18.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 601 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløkskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16504)
Kategori:
Fingermat/tapas
Land:
Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-11-26
Oppdatert dato:2003-11-26
Lesere:
23278 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift