Gammeldags lefse fra Sogndal inneholder
317 Kalorier,
40 g Karbo,
6 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Gammeldags lefse fra Sogndal har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gammeldags lefse fra Sogndal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
12601 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gammeldags lefse fra Sogndal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 317.18 | 6 354.70 | Kcal |
Protein | 6.02 | 120.61 | gram |
Karbohydrat | 39.61 | 793.59 | gram |
Kostfiber | 1.63 | 32.66 | gram |
Fett | 14.60 | 292.51 | gram |
Mettet fett | 8.67 | 173.70 | gram |
Salt | 0.46 | 9.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.57 | Kr 71.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 004 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,95 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland surmelk, natron, hjortesalt og sukker. Bland videre vekselvis halvparten av hvetemelet og det smelta, avkjølte smøret. Elt lite, og la det stå i kjøleskapet til neste dag.
Bland i resten av melet. Ikke rør rundt, da det blir seigt. Elt inn fra kanten av skåla. Bak til runde kaker, stek på svak varme.
Rasp osten til smørja, kok den sammen med kremfløten til den blir blank og fin. Bruk svak varme. Smak til med sukker og vaniljesukker.
Jevnest med maisenna. Avkjøl, rør av og til. Smør på lefsene, legg sammen to og to og del i snipper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13014)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift