Gammeldagse Lefser inneholder
266 Kalorier,
54 g Karbo,
8 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Gammeldagse Lefser har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gammeldagse Lefser er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
16356 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Gammeldagse Lefser med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 266.00 | 4 758.74 | 317.25 | Kcal |
Protein | 7.61 | 136.14 | 9.08 | gram |
Karbohydrat | 53.85 | 963.38 | 64.23 | gram |
Kostfiber | 2.79 | 49.91 | 3.33 | gram |
Fett | 1.62 | 28.98 | 1.93 | gram |
Mettet fett | 0.67 | 11.99 | 0.80 | gram |
Salt | 0.04 | 0.70 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.72 | Kr 30.77 | Kr 2.05 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 789 totalt | 1 789 pr porsj | 119 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 80,97 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15
leiver
Bland sukker, sirup, melk og hornsalt og tilsett mel til deigen er passe fast til å kunne kjevles. Kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på takke middels varme på den ene siden.
Legg lefsene under et fuktig klede oppå hverandre etterhvert som de stekes. De skal ligge opå hverandre slik: stekt side mot stekt side. Ustekt side mot ustekt side. Lag en smurning av sukker, smør og kanel og smør dette på den ustekte lefsesiden.
Dryss over revet ekte geitost og brett lefsen sammen i tre mot midten. Klipp de smurte lefsene i passe biter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2531)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-26
Oppdatert dato:2002-11-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift