Gang Phet Gai(Thailandsk kylling karri med peanøtt inneholder
157 Kalorier,
10 g Karbo,
12 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Gang Phet Gai(Thailandsk kylling karri med peanøtt har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Peanøtter, Skalldyr, Spor-av-fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gang Phet Gai(Thailandsk kylling karri med peanøtt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
23669 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gang Phet Gai(Thailandsk kylling karri med peanøtt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 157.34 | 818.09 | Kcal |
Protein | 11.65 | 60.57 | gram |
Karbohydrat | 9.78 | 50.85 | gram |
Kostfiber | 0.80 | 4.16 | gram |
Fett | 7.78 | 40.45 | gram |
Mettet fett | 4.40 | 22.88 | gram |
Salt | 0.39 | 2.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.76 | Kr 24.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 080 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 24,86 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær kyllingen opp i serverings store stykker og legg dem i en kjele sammen med kokosmelk og 2 1/2 dl vann. Tilsett de rød chiliene. Kokes opp, legg på lokk og reduser varmen. La det småkoke i 30 minutter til kyllingen har blitt mør.
Rist korianderfrøene, karvefrøene og rekepastaen i en tørr wok eller i en teflonbelagt stekepanne til de er blitt veldig aromatiske. Males til en pasta sammen med hvitløk, galanga og palmsukker.
Fres denne pastaen i olje i 2-3 minutter. Ta kyllingstykkene opp med en hullsleiv og legg dem til side. Hell sausen med chiliene over krydderpastaen og la det småkoke i 20 minutter, til oljen skiller seg og sausen har tyknet.
Tilsett peanøttsmør og rør om til det er oppløst. Legg i kyllingstykkene og kok forsiktig i 10 minutter.
Tilsett fiskesaus og saften av lime etter smak. Serveres med ris
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Netmat.no
(Intern: 19677)
Kategori:
Gryterett
Land:
Thailand
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-05-26
Oppdatert dato:2005-05-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift