Fotograf:Frukt.no Det er gøy å lage ekte glaserte epler. Og det er slett ikke vanskelig, men det krever en voksen som hjelper til, for sukkersirupen er varm! Passer godt både til Halloween og jul
Oppskriften inneholder 220 Kalorier, 38 g Karbo, 2 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik. Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.
Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.
Smelt mørk sjokolade i vannbad.
Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne. Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak.Det stivner fort, så vær rask.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 30700)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2015-12-18
Oppdatert dato:2015-12-18