Fotograf:
Marit Røttingsnes Westlie
Asiatisk småmat. Klissete og søtt. Passende en kveldsstund eller vennelag Oppskriften inneholder
269 Kalorier,
5 g Karbo,
11 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Soya, Spor-av-lupiner, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-selleri, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Glaserte ribbebiter servert med rømme er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2653 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Glaserte ribbebiter servert med rømme!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 268.66 | 1 026.05 | Kcal |
Protein | 10.66 | 40.71 | gram |
Karbohydrat | 5.15 | 19.67 | gram |
Kostfiber | 0.38 | 1.45 | gram |
Fett | 22.74 | 86.85 | gram |
Mettet fett | 9.40 | 35.90 | gram |
Salt | 0.98 | 3.73 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.27 | Kr 23.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 055 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rut svoren på ribben og gni kjøttet inn med halvparten av saltet og oreganoen samt godt med nykvernet pepper. Pakk det inn og la det ligge i kjøleskapet over natten.
Sett stekeovnen på 200 grader. Legg kjøttet i en liten ildfast form og hell i halvparten av Vår – eple og solbær. Dekk med aluminiumsfolie og stek ribben i 3 timer. Ta ut kjøttet og la det hvile i minst 1 time før du skjærer det i små terninger. Du kan også steke kjøttet dagen før servering.
Ha kjøtt-terningene i en form og legg dem tilbake til stekeovnen. Stek dem i 15–20 minutter.
Bland sammen resten av saltet, oreganoen, Vår – eple og solbær, ketsjup, soyasaus og honning i en kasserolle. La det koke på høy varme i 5–10 minutter til det tykner.
Hell glasuren over kjøttbitene og stek videre i ca. 10 minutter.
Hakk opp oreganoen og bland med rømmen. Stikk små trepinner i ribbebitene og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Marit Røttingsnes Westlie
(Intern: 31727)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas
Innlagt dato:2014-10-23
Oppdatert dato:2014-10-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift