Fotograf:Rosemarie Rodriguez Vi har prøvd Gnocchi flere ganger nå og her med tomatsaus og pølser. Gnocchi er ikke så enkelt å lage men resultatet er godt. Mange forskjellige tilbehør og sauser kan brukes, og vi spiste akkurat en versjon med ostesaus. Men her med tomatsaus og pølsebiter.
Denne tar litt tid å lage men er verd det.
Oppskriften inneholder 155 Kalorier, 15 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-gluten, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Hell vannet av og mos potetene gjennom purépresse eller moseapparat. Rør mosen sammen med hvetemel, eggeplommer og smør. Smak til med salt. Kna massen til en jevn deig og trill denne ut i fingertykke strimler. Skjær disse igjen i biter på et par cm og bøy dem til svak halvmåneform.
Kok halvmånene noen minutter i lettsaltet vann. De er ferdig når de flyter opp til overflaten. Ta dem opp med hullsleiv etter hvert som de blir ferdige og legg dem over i en smurt, ildfast form. Legg smørklatter oppå, dryss over med revet parmesanost og la formen stå i stekeovnen ved 250 C i noen minutter til osten er smeltet, men ikke brun. Server retten straks den er tatt ut av ovnen blandet med sausen.
Kjøttsaus
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte og stek den skrelte og hakkede løken, og ha i kjøttdeig når innholdet i gryten begynner å bli brunt. Vend kjøttet til det har fått farge overalt, dryss hvetemel i pannen og tilsett først tomatpuré og deretter buljong, hvitvin og oregano. La blandingen surre uten lokk ca 30 minutter. På slutten av koketiden har du i de snittede pølsene.Smak eventuelt til med salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32425)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta Innlagt dato:2016-07-02
Oppdatert dato:2016-07-02