Del hodekål i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme (med lokk på) til kjøttet er mørt ca 1-2 timer. Pass på så det ikke brenner seg fast i bunnen.
Server rykende varm med nykokte poteter. Fårikål smaker best dagen etter. Kok fårikål og avkjøl raskt. Sett den kaldt natten over. Varm opp igjen og server.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 16 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 16178)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Norge Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-09-24
Oppdatert dato:2017-09-24
Lesere: 32218 totalt.