Fotograf:
Synøve Dreyer
Fårikål er vel ikke den mest spennende retten på våre bord, men den er aktuell nå på høsten og vel en av de retter som er mest karakteristisk for Norge. De fleste har ett forhold til fårikål og det er mang en glad gjeng som er samlet over fårikålen nå om høsten. Oppskriften inneholder
95 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Fårikål ala etegilde er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
19845 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fårikål ala etegilde!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 95.23 | 768.63 | Kcal |
Protein | 6.59 | 53.19 | gram |
Karbohydrat | 3.18 | 25.67 | gram |
Kostfiber | 1.84 | 14.85 | gram |
Fett | 5.83 | 47.06 | gram |
Mettet fett | 2.48 | 20.02 | gram |
Salt | 0.60 | 4.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.69 | Kr 21.71 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 229 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,35 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha salt og pepper i gryta sammen med vannet. Legg i lamme/sauekjøttet. Legg et par hvitløksfedd i. (Hvitløken bedrer aromaen). Kok opp og la alt trekke ca 40 minutter. Mens det trekker, bruk en skje til å ta vekk skummet.Ta opp kjøttet forsiktig når du har skummet ferdig. Legghodekålen (skjært i båter) lagvis med kjøttet.Dryss salt og pepper mellom lagene. La fårikålen trekke over ganske svak varme til kjøttet er mørt. Det tar ca 1 1/2 time (alt etter om du velger lam eller sau, og hvor tykt kjøttet er).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Etegilde
(Intern: 1949)
Tilberedningstid:
2 timer
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-08-21
Oppdatert dato:2014-08-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift