Kje i dillsaus



Kje i dillsaus oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Kjekjøtt er magert, mildt og mørt, og blir aller best når det blir tilberedt på lav varme over lang tid. I en kremet saus med dill og friske grønnsaker er dette super helgemat.

Oppskriften inneholder 103 Kalorier, 6 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kje i dillsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3314 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grkjøtt av kje, ca 1,5 kg med ben
250graromasopp
2sssmør eller margarin
1,5tssalt
1tskvernet pepper
3dlvann
3dlcrème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
2tsmaisenna ved behov
2sshakket frisk dill
2stkgulrot
800grpotet




Næringsdeklarasjon for Kje i dillsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.06685.61Kcal
Protein7.2448.16gram
Karbohydrat5.8939.18gram
Kostfiber0.885.85gram
Fett5.4236.06gram
Mettet fett3.1821.15gram
Salt0.483.17gram
Pris på oppskriftenKr 6.82Kr 45.37Kroner
Hele oppskriften veier2 661 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo22,86 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skyll kjøttet i kaldt vann og tørk det godt med kjøkkenpapir.
Varm en stekepanne og ha i litt smør/margarin. Når det slutter å skumme er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun kjøttet i omganger på alle kanter. Legg det over i en vid gryte etter hvert. Krydre med salt og pepper.
Del sopp i biter og fres den i resten av smøret/margarinen. Ha soppen i gryta sammen med kjøttet.
Kok ut stekepannen med litt vann og sil det over i gryta. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp. Fjern urenheter som samler seg på overflaten.
Senk varmen, sett på lokk og la gryta trekke til kjøttet er mørt, ca. 45 minutter. Ha i créme fraîche eller rømme og smak til med salt og pepper. Rør ut maisenna i vann og hell i gryta. Gi den et raskt oppkok.
Rens og skjær gulrot i jevnt store biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
Kok poteter.
Server kje i rømmesaus rykende varm med kokte poteter og gulrot.
Du kan gjerne servere mer grønnsaker til gryta. Persillerot, purreløk og små løk smaker godt sammen med kjekjøttet. Litt sitronsaft setter ekstra frisk smak på sausen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32851)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Innlagt dato:2017-02-03
Oppdatert dato:2017-02-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fårikål ala etegilde.Fårikål ala etegilde.
Denne retten har 95,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Currygryte med kje.Currygryte med kje.
Denne retten har 70,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapskaus fra Sogn.Lapskaus fra Sogn.
Denne retten har 112,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mouton à la Bourguignonne.Mouton à la Bourguignonne.
Denne retten har 142,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kje i dillsaus.Kje i dillsaus.
Denne retten har 103,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også God gammeldags norsk fårikål.God gammeldags norsk fårikål.
Denne retten har 100,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskefrikassé.Påskefrikassé.
Denne retten har 114,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fårikålfest.Fårikålfest.
Denne retten har 98,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fårikål.Fårikål.
Denne retten har 92,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.