Fotograf:Synøve Dreyer Fårikål er vel ikke den mest spennende retten på våre bord, men den er aktuell nå på høsten og vel en av de retter som er mest karakteristisk for Norge. De fleste har ett forhold til fårikål og det er mang en glad gjeng som er samlet over fårikålen nå om høsten. Tidlig på 70-tallet ble fårikål kåret til Norges ubestridte nasjonalrett i Nitimen. En rykende varm gryte fårikål er verdens beste grunn til å samle familie og venner til fest.
Oppskriften inneholder 99 Kalorier, 3 g Karbo, 7 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
1. Del hodekålen i båter.
2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan legges i spesiell pepperholder.
3. Hell på vann. Kok opp-og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt. ca. 1-2 timer.
4. Fårikålen serveres rykende varm på tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 2118967762)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Gryterett Land:
Norge Innlagt dato:2014-08-21
Oppdatert dato:2019-09-22