Fotograf:
Vita Hjertego
Greske kjøttboller 2 inneholder
108 Kalorier,
6 g Karbo,
13 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Greske kjøttboller 2 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Greske kjøttboller 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
12777 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Greske kjøttboller 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 108.49 | 251.23 | Kcal |
Protein | 13.12 | 30.38 | gram |
Karbohydrat | 5.88 | 13.62 | gram |
Kostfiber | 0.99 | 2.29 | gram |
Fett | 3.39 | 7.85 | gram |
Mettet fett | 1.26 | 2.92 | gram |
Salt | 0.92 | 2.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.50 | Kr 17.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 926 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,67 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær loffen i terninger og legg den i bløt i vann ca 5 minutter.
Hakk krydderurter, hvitløk og løk meget fint.
Kryst vannet ut av loffen og ha den i en bolle.
Tilsett de øvrige ingrediensene, karbonadedeig, salt, krydder, urter og egg.
Arbeid karbonadedeigen til den blir seig og jevn. La farsen hvile ca 30 minutter, da blir det lettere å steke.
Form små boller med skje og vann. Fukt skje og hånd og lag bollene ved å legge kjøttfarsen i håndflaten og form runde boller med skjeen.
Legg bollene etter hvert på en fuktet fjel.
Stett stekepannen på platen, ha i flytende Vita hjertego’ margarin og skru på platen. Når skummet har lagt seg og margarinen er nøttebrun, kan stekingen starte. Pass på at det ikke er for sterk varme slik at bollene blir brent.
Stek kjøttbollene pent brune.
Legg kjøttbollene i en ildfast form, og stek på ca 200 oC i 5 - 10 minutter.
Server gjerne på spidd med lime, ruccolasalat og ris til.
Bland gjerne Vita Pro.aktiv inn i porsjonen med ris.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Vita Hjertego
(Intern: 24308)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-09-24
Oppdatert dato:2007-09-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift