Gul ris inneholder
128 Kalorier,
19 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Gul ris har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gul ris er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 5 lesere
Lesere:
13623 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gul ris!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 128.41 | 656.89 | Kcal |
Protein | 2.69 | 13.76 | gram |
Karbohydrat | 18.98 | 97.09 | gram |
Kostfiber | 1.20 | 6.14 | gram |
Fett | 4.37 | 22.36 | gram |
Mettet fett | 2.15 | 11.00 | gram |
Salt | 0.22 | 1.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 31.18 | Kr 159.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 092 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Tvin kanelstenger, kardemomme- og nellikfrø i et lommetørkle (el tynt stoff) til en bunt og legg den i det kokende risvannet. Tilsett vasket ris og salt, la koke i 10 minutter.
Tilsett safran, smør, cashew, rosiner, ingefær og hvitløk og la stå over svak varme i 5 minutter, rør hele tiden.
Ta risen av varmen og hell den over i en stor bolle, tilsett litt olje for å gjøre risen smidig.
Stek imens poteter, gulrøtter og erter og bland sammen med risen. Rør sammen godt. Server varmt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Verdensmagasinet
(Intern: 3412)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Diett/allergi:
Veganer
Land:
Sri-Lanka
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-14
Oppdatert dato:2003-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift