Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Gunkanmaki, der fyllet ligger på toppen Oppskriften inneholder
138 Kalorier,
31 g Karbo,
3 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Skalldyr, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Gunkanmaki er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4424 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Gunkanmaki!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 138.07 | 243.35 | Kcal |
Protein | 2.83 | 4.99 | gram |
Karbohydrat | 30.54 | 53.83 | gram |
Kostfiber | 1.17 | 2.06 | gram |
Fett | 0.25 | 0.44 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 0.09 | gram |
Salt | 2.39 | 4.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.01 | Kr 15.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 705 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 88,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
Hakk kamskjell i biter, gulrot i små terninger og vårløk i tynne skiver. Bland dette og vend inn litt chilimajones.
Fukt hendene så risen ikke kleber. Lag en risball som er ca. 2 cm. høy og klipp strimler av noritang som er litt høyere.
Legg en strimle noritang rundt risballen. Fest endene av noristrimmlene ved å presse et riskorn på den ene enden, og overlapp med den andre enden.
Legg kamskjellblanding og lodderogn i hulrommet over risballene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30257)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Japan
Innlagt dato:2013-03-18
Oppdatert dato:2013-03-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift