Nigiri sushi 2





Bilde av Nigiri sushi 2 oppskrift.

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine!

Oppskriften inneholder 157 Kalorier, 19 g Karbo, 10 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nigiri sushi 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
250grlaksefilet, uten skinn og bein
250grkveitefilet, uten skinn og bein
8stkkamskjell
8dlsushiris
0,5dlriseddik
1,5sssukker
1tssalt

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse



Næringsdeklarasjon for Nigiri sushi 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156.72507.97Kcal
Protein9.6331.21gram
Karbohydrat19.2662.43gram
Kostfiber0.601.94gram
Fett4.4414.39gram
Mettet fett0.812.63gram
Salt1.434.63gram
Pris på oppskriftenKr 13.73Kr 44.50Kroner
Hele oppskriften veier1 297 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Skjær fisken i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de passer på risballen. Skjær kamskjellmuskelen i 2-3 millimeter tykkelse nesten helt igjennom. Skjær neste snitt igjennom. Da får du to skiver som henger sammen og vil dekke risballen.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris. Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
Form risen til en oval ball. Her kan du følge en steg-for-steg beskrivelse. Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Snu biten slik at fisken ligger over risen.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29115)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-18
Oppdatert dato:2013-03-18
Lesere: 2046 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nigiri sushi 2.Nigiri sushi 2.
Denne retten har 156,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gunkanmaki.Gunkanmaki.
Denne retten har 137,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.