Fotograf:
Studio Dreyer-Hensley
Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine! Oppskriften inneholder
157 Kalorier,
19 g Karbo,
10 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Nigiri sushi 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2854 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nigiri sushi 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 156.72 | 507.97 | Kcal |
Protein | 9.63 | 31.21 | gram |
Karbohydrat | 19.26 | 62.43 | gram |
Kostfiber | 0.60 | 1.94 | gram |
Fett | 4.44 | 14.39 | gram |
Mettet fett | 0.81 | 2.63 | gram |
Salt | 1.43 | 4.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.73 | Kr 44.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 297 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,15 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Skjær fisken i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de passer på risballen.
Skjær kamskjellmuskelen i 2-3 millimeter tykkelse nesten helt igjennom. Skjær neste snitt igjennom. Da får du to skiver som henger sammen og vil dekke risballen.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris. Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
Form risen til en oval ball. Her kan du følge en steg-for-steg beskrivelse.
Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Snu biten slik at fisken ligger over risen.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29115)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-18
Oppdatert dato:2013-03-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift