Fotograf:
Kylling.no
Hel kylling på grillen med potetsalat inneholder
105 Kalorier,
7 g Karbo,
9 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Hel kylling på grillen med potetsalat har beregnet å ha følgende allergener
Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hel kylling på grillen med potetsalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8292 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hel kylling på grillen med potetsalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 105.35 | 873.18 | Kcal |
Protein | 9.24 | 76.58 | gram |
Karbohydrat | 6.67 | 55.28 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 10.61 | gram |
Fett | 4.35 | 36.05 | gram |
Mettet fett | 0.78 | 6.46 | gram |
Salt | 0.21 | 1.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.87 | Kr 48.65 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 487 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,32 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alt sammen til marinaden.
Legg kyllingen med brystsiden ned på en skjærefjøl og skjær/klipp langs den ene siden av ryggbenet, skjær/klipp så langs den andre siden og fjern ryggbenet. Snu kyllingen og press den ned og ut samtidig. Mariner kyllingen natten over i kjøleskap.
Ta kyllingen ut av marinaden og stek den på grillen. Det er viktig å snu kyllingen ofte, slik at den ikke brenner seg. Det er vanskelig å være eksakt når det gjelder tiden siden griller varierer enda mer enn ovner, men som et utgangspunkt ca. 45-60 minutter. Dryss på grovt salt mot slutten av steketiden.
Lurer du på om kyllingen er ferdig stekt, kan du stikke en spiss kniv inn ved lårbenet. Siver det ut klar kjøttsaft er den ferdig stekt. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
Server med potetsalat.
Tips! Når du griller store stykker er det viktig å flytte kjøttstykket fra sterk varme til svak varme under hele steketiden.
Potetsalat:
Del potetene i to. Del vårløk, sukkererter og artisjokk i biter. Ha alt i en bolle sammen med kapers og finhakket bladpersille. Hell over sammenpisket olje og sennep. Dryss over nykvernet pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25187)
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-10-14
Oppdatert dato:2008-10-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift