Fotograf:
Matprat.no
Helgrillet ytrefilet m/grønnsaker inneholder
97 Kalorier,
1 g Karbo,
16 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Helgrillet ytrefilet m/grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helgrillet ytrefilet m/grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
20316 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helgrillet ytrefilet m/grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 96.85 | 231.37 | Kcal |
Protein | 15.80 | 37.75 | gram |
Karbohydrat | 1.24 | 2.96 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 3.20 | gram |
Fett | 2.89 | 6.90 | gram |
Mettet fett | 1.43 | 3.42 | gram |
Salt | 0.52 | 1.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.07 | Kr 40.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 389 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,12 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gni fileten inn med salt og pepper. Stikk inn
et steketermometer og grill på sterk varme
ca. 4-5 minutter på hver side. Etterstek på
middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur. Grilltiden er avhengig av hvor
godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er
rosa ved 65° C. Ved 70° C er det grått.
Har du ikke stor grill med lokk eller vil jukse litt, kan du brune fileten i stekepanne inne på kjøkkenet først. Stikk inn et steketermometer og legg fileten inn i stekeovnen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser rundt 60 grader. Etterstek fileten på grillen ute til den oppnår ønsket temperatur. Pass på at du ikke griller på for sterk varme, slik at den blir brent på utsiden. Når du
griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først.
Foliebakte grønnsaker:
1. Rens og del paprika i strimler, squash i halve skiver. Sukkererter, asparges og vårløk kan brukes hele eller delt i to.
2. Legg grønnsakene på et stort ark alminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smøret.
3. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca 10-15 min avhengig av hvor varm grillen er.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 2566)
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-27
Oppdatert dato:2002-11-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift