Fotograf:
Matprat.no
Helgrillet entrecôte inneholder
135 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Helgrillet entrecôte har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helgrillet entrecôte er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9477 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helgrillet entrecôte!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 135.48 | 429.64 | Kcal |
Protein | 13.31 | 42.21 | gram |
Karbohydrat | 1.11 | 3.52 | gram |
Kostfiber | 1.83 | 5.80 | gram |
Fett | 8.09 | 25.66 | gram |
Mettet fett | 4.07 | 12.91 | gram |
Alkohol | 0.19 % | | | |
Salt | 0.48 | 1.54 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 15.47 | Kr 49.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 537 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca 4-5 min på hver side.
2. Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.
3. Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rosa ved 65°C. Ved 70°C er det grått.
Legg gjerne hele entrecôten på en fjel og la gjestene selv skjære seg skiver.
Denne retten krever godt tilbehør og da har vi følgende forslag:
Hvitvin- og smørdampede vårgrønnsaker og ovnsbakte potetbåter.
Tips: Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.
Grillsnacks kan være svisker med baconskive rundt. Små pølsebiter med bacon rundt. Paprika og ananasbiter på pinner.
Hvitvins-og smørdampede grønnsaker
1. Rens og del paprika i strimler, squash i halve skiver. Sukkererter, asparges og vårløk kan brukes hele eller delt i to.
2. Legg grønnsakene på et stort ark alminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smøret.
3. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca 10-15 min avhengig av hvor varm grillen er.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20893)
Kategori:
Grillmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-19
Oppdatert dato:2005-11-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift