Fotograf:
Matprat.no
Helstekt kalvefilet inneholder
78 Kalorier,
7 g Karbo,
6 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Helstekt kalvefilet har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt kalvefilet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11772 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvefilet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 78.47 | 642.37 | Kcal |
Protein | 6.40 | 52.39 | gram |
Karbohydrat | 6.77 | 55.42 | gram |
Kostfiber | 1.21 | 9.91 | gram |
Fett | 2.13 | 17.44 | gram |
Mettet fett | 1.08 | 8.84 | gram |
Alkohol | 0.60 % | | | |
Salt | 0.65 | 5.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.52 | Kr 94.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 274 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,51 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Ha olje og smør i en panne og la pannen blir god og varm før du legger kjøttet i.
La kalvefiletene få en fin stekeskorpe rundt det hele. Legg filetene over i et ildfast fat eller en langpanne og etterstek kjøttet på 175 grader i stekeovnen. La kjøttet steke i ca. 10 - 15 minutter avhengig av hvor tykk fileten er og hvor rosa du ønsker kjøttet. Bruk gjerne steketermometer. Når termometeret viser 62 grader er kjøttet rosa. La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.
Grønnsaker:
Grønnsakene kuttet i strimler og freses i en panne i ca. 5 minutter.
Saus:
Skrell og finhakk sjalottløken. Fres sjalottløken blank i smør i en varm panne. Hell over kalvefond og champagne, kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen. Tilsett maisenna utrørt i litt kaldt vann og kok opp under omrøring. Visp inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte poteter:
Vask potetene godt og del dem i båter. Pensle med olje i bunnen av en langpanne eller ildfast form og legg potetbåtene over. Dryss over salt og timian. Stekes ved 200°C i 15-20 minutter. Kjenn etter om potetene er møre med en spiss kniv.
Server kalvefileten skåret i små biffer med freste grønnsaker, potetbåtene og champagnesausen.
Tips:
Sett stekeovnen på 175 grader. Brun kjøttet først og la det steke i ovnen. I mellomtiden gjør du klar potetene. Når du tar ut kjøttet og lar det hvile, setter du inn potetene i stekeovnen. Mens potetene steker og kjøttet hviler lager du sausen og grønnsakene. Det vil sive ut noe kjøttkraft når kjøttet hviler, og det kan du helle over i sausen da det gir kjempegod smak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20563)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-21
Oppdatert dato:2005-10-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift