Fotograf:
Gilde
Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy inneholder
212 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6743 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker. potetpurè og ribbesjy!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 211.56 | 1 649.01 | Kcal |
Protein | 7.18 | 55.96 | gram |
Karbohydrat | 2.67 | 20.81 | gram |
Kostfiber | 0.56 | 4.36 | gram |
Fett | 18.67 | 145.52 | gram |
Mettet fett | 5.30 | 41.31 | gram |
Alkohol | 0.43 % | | | |
Salt | 0.51 | 3.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.31 | Kr 95.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 118 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kjøttet krydres med salt og pepper og brunes godt på alle sider i en stekepanne. Stekes i ovn på 150 grader, til en kjernetemperatur på 58 grader. Her kan det lønne seg å bruke et steketermometer. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres opp.
Før kjøttet skjæres opp rulles det i en blanding bestående av sprøstekt løk og brødkrumme.
Confitert ribbe
Ha ribbe, olje, urter og pepper i en kjele. Sett den inn i stekeovnen på 150 grader. La den stå i ca 2 timer, løft så ribben ut av oljen og kjøl ned. Kutt den i små strimler og stek de sprøtt i en stekepanne. Annrettes senere sammen med grønnsakene.
Primørsalat
Alle grønnsakene skrelles og kokes møre i lettsaltet vann. Løken brunes i en stekepanne med 1 ss smør.
Potetpurè
Kok opp potetene i vann, la de trekke til de er møre (mandel potet koker veldig fort i stykker, kok forsiktig). Hell av vannet, la de stå og dampe i 1 min på kokeplaten. Press potetene gjennom en fin sil. Kok opp fløte og smør og vend det sammen med potetene, smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Ribbesjy
Fres hakket sjalottløk i en kjele, dryss på sukker og la det bli til karamell. Hell på rødvin og la det koke ned til halvparten. Ha i oksekraft og rør inn ribbefett.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24764)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-03-20
Oppdatert dato:2008-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift