Helstekt kalvefilet. bakt tomat og sellrerirot



Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot oppskrift.
Fotograf: Astrid Hals
Kalvefilet er en delikatesse. Den har en mild og fin smak og er utrolig mør. Denne sammensetningen med bakt tomat, sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner vil gjøre middagen minnerik.

Oppskriften inneholder 92 Kalorier, 5 g Karbo, 4 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6096 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
400grkalvefilet, 1 stk
1tssalt
1tskvernet sort pepper
1ssolje
2ssmargarin

Bakt tomat- og sellerirot:

2stkplommetomater
2tsolje
0,5tssalt
0,5tspepper
0,5stksellerirot
1ssolje
2dlkjøttbuljong (utblandet)

Potetpuré

500grmandelpotet eller andre melne gode poteter
1stklime, saften
1dlmatfløte
2ssmargarin
1tssalt
0,5tspepper

Søte epler:

2stkepler
1ssmargarin
2ssbalsamicoeddik
1sssukker
1tsmalt kanel

Calvadossaus

1stksjalottløk
1ssfrisk salvie , hakket
4clcalvados (evt. Cognac)
2dlrødvin
4dlkalvekraft fra fileten eller buljong
3sssultanrosiner
1,5tssalt
1tspepper
1ssmaisenna utrørt i litt kaldt vann
2ssusaltet smør




Næringsdeklarasjon for Helstekt kalvefilet. bakt tomat og sellrerirot!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91.641 319.48Kcal
Protein3.8855.87gram
Karbohydrat5.3376.74gram
Kostfiber1.2818.43gram
Fett4.9170.70gram
Mettet fett2.1130.38gram
Alkohol1.15 %
Salt1.2818.38gram
Pris på oppskriftenKr 8.25Kr 118.79Kroner
Hele oppskriften veier2 880 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo23,26 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Renskjær kalvefileten for sener.
Brun margarin og olje lett i en panne. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den på alle sider.
Rens sellerirot og skjær i tykke skiver på ca. 3 cm. Brun de i panna med litt olje.
Legg skivene med selleri i en ildfast form. Hell på kraft/buljong, slik at det dekker 3/4 opp på sellerirotskivene. Legg kalvefileten på toppen. Stikk inn et steketermometer i midten av fileten. Sett formen inn i ovnen på 150 ºC og stek i ca. 45 minutter.

Stek kalvefileten til kjernetemperaturen viser 55 °C for lite stekt, 60 °C for medium, 65 °C for medium pluss eller 70 °C for gjennomstekt.

Skjær et lite kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken i bunnen. Legg tomatene i kokende vann i 1 minutt, og så over i isvann. Flå av skallet. Skjær av bunnen på tomatene og ta ut kjernen. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovnen i ca. 20 minutter på 150 °C.

Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Press i limesaft, tilsett fløte/melk og smør, og rør godt sammen til en fin glatt potetpuré. Smak til med salt og pepper like før servering.

Del eplene i to, behold skallet på. Stek dem i margarin på begge sider. Ha eplene over i en ildfast form, drypp over balsamicoeddik og dryss over sukker og kanel. Sett formen i ovnen på 180 ºC og stek i ca. 30 minutter til eplene er møre.

Finhakk sjalottløk og fres den sammen med salvie og olje i en jerngryte/kjele. Tilsett calvados, og la det bli varmt. Tenn så på, og brenn av til flammen slokner av seg selv. Tilsett rødvin og kok det ned til det tykner. Ha i kraft/buljong og rosiner. Kok opp. Smak til med salt og pepper, og jevn med maizena til sausen får en fin konsistens. Rør inn kaldt smør i sausen like før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 16304)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-08
Oppdatert dato:2022-06-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt kalvefilet.Helstekt kalvefilet.
Denne retten har 78,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellrerirot.Helstekt kalvefilet, bakt tomat og sellreriro.
Denne retten har 91,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt kalvebryst.Ovnsbakt kalvebryst.
Denne retten har 108,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek 2.Kalvestek 2.
Denne retten har 110,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek fra Sardinia.Kalvestek fra Sardinia.
Denne retten har 90,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sherrysaus.Kalvefilet med sherrysaus.
Denne retten har 100,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svineribbe med salat på vårens grønnsaker, potetpurè og ribbesjy.Kalvefilet med sprø skorpe og confitert svine.
Denne retten har 211,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek med appelsinkokt endive.Kalvestek med appelsinkokt endive.
Denne retten har 108,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.