Fotograf:Astrid Hals Kalvefilet er en delikatesse. Den har en mild og fin smak og er utrolig mør. Denne sammensetningen med bakt tomat, sellrerirot, lime-potetpuré og calvadossaus med søte rosiner vil gjøre middagen minnerik.
Oppskriften inneholder 92 Kalorier, 5 g Karbo, 4 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Renskjær kalvefileten for sener.
Brun margarin og olje lett i en panne. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den på alle sider.
Rens sellerirot og skjær i tykke skiver på ca. 3 cm. Brun de i panna med litt olje.
Legg skivene med selleri i en ildfast form. Hell på kraft/buljong, slik at det dekker 3/4 opp på sellerirotskivene. Legg kalvefileten på toppen. Stikk inn et steketermometer i midten av fileten. Sett formen inn i ovnen på 150 ºC og stek i ca. 45 minutter.
Stek kalvefileten til kjernetemperaturen viser 55 °C for lite stekt, 60 °C for medium, 65 °C for medium pluss eller 70 °C for gjennomstekt.
Skjær et lite kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken i bunnen. Legg tomatene i kokende vann i 1 minutt, og så over i isvann. Flå av skallet. Skjær av bunnen på tomatene og ta ut kjernen. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovnen i ca. 20 minutter på 150 °C.
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann. Sil av vannet og damp potetene tørre. Press i limesaft, tilsett fløte/melk og smør, og rør godt sammen til en fin glatt potetpuré. Smak til med salt og pepper like før servering.
Del eplene i to, behold skallet på. Stek dem i margarin på begge sider. Ha eplene over i en ildfast form, drypp over balsamicoeddik og dryss over sukker og kanel. Sett formen i ovnen på 180 ºC og stek i ca. 30 minutter til eplene er møre.
Finhakk sjalottløk og fres den sammen med salvie og olje i en jerngryte/kjele. Tilsett calvados, og la det bli varmt. Tenn så på, og brenn av til flammen slokner av seg selv. Tilsett rødvin og kok det ned til det tykner. Ha i kraft/buljong og rosiner. Kok opp. Smak til med salt og pepper, og jevn med maizena til sausen får en fin konsistens. Rør inn kaldt smør i sausen like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 16304)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-11-08
Oppdatert dato:2022-06-11