Hjortefilet med potettopper inneholder
136 Kalorier,
5 g Karbo,
12 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Hjortefilet med potettopper har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjortefilet med potettopper er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
10212 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med potettopper!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 136.34 | 358.47 | Kcal |
Protein | 12.34 | 32.44 | gram |
Karbohydrat | 5.42 | 14.25 | gram |
Kostfiber | 0.16 | 0.42 | gram |
Fett | 7.22 | 18.98 | gram |
Mettet fett | 3.30 | 8.68 | gram |
Salt | 0.63 | 1.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.14 | Kr 31.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 052 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,9 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens fileten og fjern hinner. Skjær med en kniv at snitt langsgående ene siden, nesten tvers igjennom. Rull fileten bakover og snitt hele tiden slik at fileten blir tynnskåret. Brett den utover på en fjøl.
Riv mysosten. Skrell og hakk løken og fres den i matfettet til den blir myk. La løken bli noe avkjølt og tilsett eggeplommen og osten. Krydre.
Smør blandingen over kjøttet. Rull den sammen og bind den sammen med bomullshyssing. Legg kjøttet i en ildfast form med litt smeltet matfett. Pensle kjøttet med matfettet og krydre med salt og pepper.
Stek fileten i ovn ved 175 C på nederste rille i ca 45 minutter. Ta ut potetene (se: potettopper med timian under kategori: Poteter) mens kjøttetstår i ovnen.
Sil buljongen fra formen over i en kjele. Jevn eventuelt buljongen med litt maisenna. Smak til med balsamicoeddik eller soya.
Fjern hyssingen og skjær kjøttet i cm.tykke skiver. Legges opp på et varmt serveringsfat med potetmos-topper, saus og salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kystvilt
(Intern: 9998)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift