Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Hummer americaine oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Hummer americaine



Hummer americaine inneholder 121 Kalorier, 2 g Karbo, 3 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Hummer americaine har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hummer americaine er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
1stkhummer på 1-1 1/2 kg
1dlolivenolje
5stksjalottløk
1stkgulrot
1stkrotselleri
2feddhvitløk
1dlkonjakk
4stktomater, flådde
1dltørr sherry
0,5helflaske(r)tørr hvitvin
0,5tsCayennepepper
100grsmør
hvit pepper
0,25tsfrisk finhakket rosmarin
persille




Næringsdeklarasjon for Hummer americaine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121.091 328.45Kcal
Protein2.8831.60gram
Karbohydrat1.9621.50gram
Kostfiber1.3514.81gram
Fett8.0488.20gram
Mettet fett3.0433.35gram
Alkohol3.81 %
Salt0.161.78gram
Pris på oppskriftenKr 11.92Kr 130.77Kroner
Hele oppskriften veier2 194 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stikk en spiss kniv i hodet på hummeren, på et punkt der det tydelig er avtegnet et kryss. Vri halen og klørne av hodet. Del hodet i to på langs og fjern paven, som sitter lik en pose rett under øynene. Del deretter de halve hodene på tvers. Del klørne i to og knekk skallet litt med f.eks. et kjevle. Bruk en stor kniv og kapp hummerhalen på tvers i hvert ledd.

Bruk en stor stekepanne, det er viktig, slik at du får plass til alle hummerbitene uten å stable dem. La pannen bli varm før du har i olivenolje og legger hummerbitene i. Stek dem i ca 10 minutter, til skallene begynner å få en rødlig farge på kanten, snu dem av og til. Hell over konjakk og tenn på. La det flambere til det slukner etter noen sekunder. Dra pannen av platen, ta ut hummerbitene og legg dem lunt.

Flå tomatene og skjær dem i terninger, med steiner og det hele. Skjær gulrot og selleri i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille.

Sett pannen tilbake på varmen og tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrot. La dette surre i 1 minutt.

Tilsett så sherry og hvitvin, samt rosmarin, kajennepepper og litt hvit pepper. La det koke i 15 minutter, til det hele er kokt inn til rundt halvparten. Legg i tomat og hummerbiter, hodedelene og klør først, og la det trekke i 5 minutter, før du legger i halebitene og lar det trekke under tett lokk eller dekket med aluminiumsfolie i ytterligere 5 minutter.

Legg hummerbitene på et pent fat. Skru opp varmen under pannen, tilsett smøret og la det koke i 2 minutter mens du rører. Dette skal ligne en saus. Blir den for tykk, er det bare å tilsette litt vann, og er den for tynn, koker du den litt inn. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Slå sausen over hummerbitene. Server gjerne med nykokt ris til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7841)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Lesere: 3546 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.