Ingefær mousse med sprø ananasskiver og appelsinsa inneholder
85 Kalorier,
8 g Karbo,
3 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Ingefær mousse med sprø ananasskiver og appelsinsa har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ingefær mousse med sprø ananasskiver og appelsinsa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ingefær mousse med sprø ananasskiver og appelsinsa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.07 | 209.26 | Kcal |
Protein | 3.22 | 7.92 | gram |
Karbohydrat | 7.58 | 18.65 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 1.57 | gram |
Fett | 4.51 | 11.09 | gram |
Mettet fett | 2.67 | 6.57 | gram |
Salt | 0.07 | 0.17 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.78 | Kr 9.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 984 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ingefær mousse
Varm melk, sukker og ingefær til det når kokepunktet. Ta kjelen av platen. Avkjøl. Tilsett eggeplommen, rør og sil det gjennom et dørslag. Bløt opp gelatinen i kaldt vann, 5 minutter og løs de i vannbad. Rør forsiktig gelatinen i egg/melk – blandingen. Bland forsiktig inn vispet fløte og stivpiskede eggehviter. Sett det kjølig 3-4 timer før servering.
Sprø ananas skiver
Dekk en stekeplate med bakepapir og strø på litt melis. Legg på ananasskiver og strø melis over. Legg en stekeplate over for å presse anananasskivene. Bak skivene i stekeovnen, 150oC, ca. 10 minutter eller til de er gyldne og sprø. La skivene tørke på en bakerist. Ananasskivene kan lagres tørt og luftig en uke.
Appelsin saus
Varm appelsinsaft, skall, vanilje og sukker og reduser det til det blir sirup-konsistens. Sil sausen og avkjøl.
Servering
På serveingsfat bygges opp – 1 ananasskive, 1ss mousse, 1 ananasskive, 1 ss mousse, 1 ananasskive. Dekorer med kakaopulver.
Sendt inn av
Dietician Margareta Bensow-Bacos
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Diabetes info
(Intern: 1542)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-14
Oppdatert dato:2002-09-14
Lesere:
2987 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift