Fotograf:Kylling.no Kyllinfileter bakt inn i butterdeig med saus lagd av hummersuppe. Eksklusiv rett
Oppskriften inneholder 134 Kalorier, 6 g Karbo, 11 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-fisk, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjær filetene i strimler og kok dem såvidt møre i en kjele med litt vann. Legg kyllingstrimlene i ildfaste porsjonsformer. Legg morklene i vann i 1/2 time. Del dem i litt mindre biter og skyll dem godt i kaldt vann for å få fjernet sanden. Bruker du skogssopp smørdamper du dem bare et par minutter. Klem ut fuktigheten av soppen, og fres den raskt i smør. Tilsett krepsehalene og hell hummersausen over. Fordel blandingen over kyllingbitene i porsjonsformene.
Kjevle ut butterdeigen til en tynn leiv og la den hvile i 15 minutter. Dekk porsjonsformene med butterdeigen, og pensle lett og jevnt over med sammenvispet eggeplomme. Sett formene inn i ovnen ved 220°C i ca. 15 minuttr, eller til butterdeigen har hevet seg og er gyllen.
Dette er en utmerket forrett som vil gjøre inntrykk på gjestene. Likevel er den svært lettvint å tilberede.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 16888)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-01-17
Oppdatert dato:2018-08-14