Italiensk skalldyrsaus





(ca 5 dl)

Oppskriften inneholder 91 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Italiensk skalldyrsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,25dltørr hvitvin
125grrå reker
12stkblåskjell, små i skjellene
1dashpepper
tabascosaus
0,25dlolivenolje
2feddhvitløk, presset
0,5tstørket oregano
0,5sshakket frisk koriander
4ssbrandy
125grblekksprutkjøtt i ringer
2,5dltomatsaus
250grhakket, hvit fisk (torsk)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Italiensk skalldyrsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90.66233.81Kcal
Protein10.3426.67gram
Karbohydrat1.102.84gram
Kostfiber0.401.03gram
Fett2.947.58gram
Mettet fett0.431.11gram
Alkohol2.52 %
Salt0.391.00gram
Pris på oppskriftenKr 9.06Kr 23.37Kroner
Hele oppskriften veier1 032 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm 4 ss av vinen i en stor gryte. Tilsett reker, blåskjell, pepper og noen dråper tabascosaus. Kok opp under omrøring.

Når blåskjellene har åpnet seg, tas de opp og legges til side. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta opp rekene, legg dem til side og avkjøl dem lett. Fjern skallet. Sil kraften og sett den til side.

I en annen gryte varmes olje og hvitløk til det er gyllent. Ta hvitløken opp og kast den. Tilsett urtene og resten av vinen og brandyen. La surre i ca 3 minutter. Tilsett blekkspruten og la surre i ca 4 minutter. Rør rundt, ta blekkspruten opp og legg den til side. Tilsett tomatsausen og kok opp. Tilsett kraften og den hakkede fisken. Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter, til fisken er nesten gjennomkokt. Ha i skalldyr og kok i et par minutter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7432)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-17
Oppdatert dato:2003-04-17
Lesere: 2387 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.