Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kald lakseterrine med safran oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kald lakseterrine med safran



Kald lakseterrine med safran inneholder 127 Kalorier, 1 g Karbo, 13 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Kald lakseterrine med safran har beregnet å ha følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kald lakseterrine med safran er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3dlfiskefond kokt klar
4,5plate(r)gelantine
safran
1dlhvitvin
1700grRøkt laks, ca ½ side
4stk filetrødtunge
300grgulrot
1feddhvitløk
1dashsalt
1dashpepper
1bunt(er)persille
4stkpurre




Kalorier og næringsinnhold i Kald lakseterrine med safran med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier127.364 696.65313.11Kcal
Protein13.37493.0532.87gram
Karbohydrat1.4152.003.47gram
Kostfiber0.9033.192.21gram
Fett7.18264.7817.65gram
Alkohol0.26 %9.590.64gram
Mettet fett1.2244.993.00gram
Salt1.5055.383.69gram
Pris på oppskriftenKr 13.00Kr 479.40Kr 31.96.-
Hele oppskriften veier3 688 totalt3 688 pr porsj246 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 skiver

Skrell og rens grønnsakene og kok dem møre i vann med litt salt.
Kok hvitvinen opp, ta det fra varmen og bløt gelantinen i dette. Etter det er smeltet tilsettes fiskefonden, og hvitløken som er skåret i tynne skiver has i og det avkjøles

Laksen skjæres fri for skinnet, og skjæres i 2 tynne lange skiver. I en terrine legges der en skive laks, oppå stykker av halve purre og gulerøtter. Det dekkes med fileter av rødtunge, og drysses med hakket persille. På filetene legges det stykker av halve purrer og gulerøtter og det sluttes med laks. Den avkjølte fiskefond helles ned i formen så det dekker, og terrinen settes i kjøleskap i et døgn.

Ved anretning pyntes der med frisée blader som er vendt i olje og appelsinsaft, og som kan serveres en safrankrem til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21727)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-03-31
Oppdatert dato:2006-03-31
Lesere: 2228 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.