Kalvefrikassè





Kalvefrikassè inneholder 89 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Kalvefrikassè har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kalvefrikassè er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 1,25kgkalvekjøtt, bog, bryst eller nyrestykke

TIL KOKING

vann
2 ts salt pr. liter vann
200grgulrøtter
100grpersillerot
1stk liteblomkålhode
vann
1 ts salt pr. liter vann

SAUS

1sssmør eller margarin
Ca 2,5sshvetemel
4dlbuljong
Ca 0,75dlfløte)
1stkeggeplomme)
KOKETID: 1-1 1/2 time
4porsjon(er)poteter


Annonse



Næringsdeklarasjon for Kalvefrikassè!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier88.69678.59Kcal
Protein9.8475.29gram
Karbohydrat4.9337.72gram
Kostfiber0.906.89gram
Fett3.0923.64gram
Mettet fett1.6212.40gram
Salt0.221.67gram
Pris på oppskriftenKr 9.71Kr 74.29Kroner
Hele oppskriften veier3 061 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask kjøttet. Legg det i kokende, saltet vann. Det skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp. Skum. La kjøttet trekke under lokk ved 90 grader til det er mørt.

Kok grønnsakene, skjær dem opp. Man kan variere grønnsakene.

Lag sausen. Smelt smør og ha i mel. Spe med buljong og la sausen koke 5-10 minutter. Rør eggeplommen ut med litt fløte og visp sausen ned i eggejevningen. Dette kan sløyfes.

Sausen kan også lages med meljevning. Da sløyfes smøret.

Skjær kjøttet i stykker eller skiver. Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet, hell saus over. Pynt med finklippet persille.

Serveres med kokte poteter eller kokt ris.

VARIASJON: Smak sausen til med karri.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10052)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Lesere: 5543 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Osso Bucco 2.Osso Bucco 2.
Denne retten har 80,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel kjøttgryte.Enkel kjøttgryte.
Denne retten har 71,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalveragu.Kalveragu.
Denne retten har 80,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.
Denne retten har 77,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvesauté.Kalvesauté.
Denne retten har 85,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.