Kalvefrikassè inneholder
89 Kalorier,
5 g Karbo,
10 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Kalvefrikassè har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalvefrikassè er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6458 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalvefrikassè!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.75 | 679.05 | Kcal |
Protein | 9.85 | 75.36 | gram |
Karbohydrat | 4.93 | 37.72 | gram |
Kostfiber | 1.00 | 7.65 | gram |
Fett | 3.07 | 23.49 | gram |
Mettet fett | 1.59 | 12.17 | gram |
Salt | 0.22 | 1.66 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.71 | Kr 74.29 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 061 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 22,21 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask kjøttet. Legg det i kokende, saltet vann. Det skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp. Skum. La kjøttet trekke under lokk ved 90 grader til det er mørt.
Kok grønnsakene, skjær dem opp. Man kan variere grønnsakene.
Lag sausen. Smelt smør og ha i mel. Spe med buljong og la sausen koke 5-10 minutter. Rør eggeplommen ut med litt fløte og visp sausen ned i eggejevningen. Dette kan sløyfes.
Sausen kan også lages med meljevning. Da sløyfes smøret.
Skjær kjøttet i stykker eller skiver. Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet, hell saus over. Pynt med finklippet persille.
Serveres med kokte poteter eller kokt ris.
VARIASJON: Smak sausen til med karri.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10052)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-01
Oppdatert dato:2003-05-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift