Osso Bucco 2



Osso Bucco 2 oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
En oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken. Kalvekjøtt er lyst, mørt og delikat.

Oppskriften inneholder 77 Kalorier, 2 g Karbo, 10 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Osso Bucco 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 5 lesere
Lesere: 27264 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
3kgkalveskank
1tssalt
0,5tspepper
Ca 6sshvetemel , for å vende kjøttet i
6ssolivenolje
4sssmør
4stkgulrøtter
4stkstilkselleri (stangselleri)
3stkløk
3feddhvitløk
2,5dlhvitvin eller eplemost
2,5dlbuljong
2boks(er)hermetiske tomater
1bunt(er)persille
0,5tstimian
0,5tsoregano
2stklaurbærblad

Gremolata

2stksitroner
2bunt(er)persille
5feddhvitløk




Næringsdeklarasjon for Osso Bucco 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77.18912.12Kcal
Protein9.53112.63gram
Karbohydrat2.0724.46gram
Kostfiber1.2314.54gram
Fett2.8934.15gram
Mettet fett1.1113.12gram
Alkohol0.33 %
Salt0.263.03gram
Pris på oppskriftenKr 17.75Kr 209.77Kroner
Hele oppskriften veier7 091 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10,72 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet.

Gremolata:
Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt. Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20984)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-27
Oppdatert dato:2022-01-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvesauté.Kalvesauté.
Denne retten har 90,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ossobuco med pasta.Ossobuco med pasta.
Denne retten har 112,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel kjøttgryte.Enkel kjøttgryte.
Denne retten har 71,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalveragu.Kalveragu.
Denne retten har 81,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.
Denne retten har 78,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osso Bucco 2.Osso Bucco 2.
Denne retten har 77,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.