Fotograf:
Mat.no
Kalvefrikasse med spede grønnsaker inneholder
86 Kalorier,
4 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Kalvefrikasse med spede grønnsaker har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalvefrikasse med spede grønnsaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
16626 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalvefrikasse med spede grønnsaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 85.85 | 707.36 | Kcal |
Protein | 7.61 | 62.70 | gram |
Karbohydrat | 3.65 | 30.07 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 10.55 | gram |
Fett | 4.25 | 35.02 | gram |
Mettet fett | 2.42 | 19.94 | gram |
Salt | 0.27 | 2.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.35 | Kr 77.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 296 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i passende stykker og sett det over til koking i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og skum av. Hell av vannet. Hell over nytt kaldt vann. Kok opp og skum av.Tilsett laurbærblad, hel pepper og løk i små båter. Gjør i stand grønnsakene til frikasseen. Legg grønnsaksrester i kjøttkjelen. La kjøttet syde (trekke) 1 - 1 ½ time. La grønnsakene koke knapt møre i kjøttkraften de siste minuttene av kjøttets koketid.Ta av 6 dl kraft.
Smelt smør og tilsett mel, spe med varm kraft til sausen. Kok opp og la det putre ca. 30 minutter. Sil sausen og tilsett fløte. La sausen småkoke ca. 10 minutter før servering.
Server frikasseen fra en pen form. Legg kjøttet i og anrett grønnsakene rundt/over. Slå over sausen og dryss på kryddergrønt.
Ha rikelig med kokte nypoteter til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118967781)
Kategori:
Gryterett
Land:
Norge
Fylke:
Oslo
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-05-12
Oppdatert dato:2002-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift