Fotograf:
Norges sjømatråd
Kamskjellgratinert makrell inneholder
201 Kalorier,
21 g Karbo,
13 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Kamskjellgratinert makrell har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sennep, Skalldyr, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kamskjellgratinert makrell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4362 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kamskjellgratinert makrell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 201.33 | 995.22 | Kcal |
Protein | 12.62 | 62.38 | gram |
Karbohydrat | 20.93 | 103.46 | gram |
Kostfiber | 1.03 | 5.09 | gram |
Fett | 7.23 | 35.74 | gram |
Mettet fett | 2.37 | 11.72 | gram |
Salt | 0.38 | 1.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.48 | Kr 41.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 977 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha alle ingrediensene til paneringen i en foodprosessor og kjør den til blandingen er jevn.
Dryss litt salt og pepper på filétene. Fordel paneringen jevnt over filétene på kjøttsiden. Legge dem i en smurt ildfast form.
Stekes i stekeovn, 10 minutter ved 200 grader. Server med ris og kokte grønnsaker.
Ha rømmen i pannen når fisken er brunet.
Skru ned varmen og la fisken surre til den er ferdigstekt.
Strø over finhakket gressløk.
Rømme kan også smaksettes med revet pepperrot, 1 ss pr. dl rømme og serveres ved siden av fisken. Denne passer godt til kokt makrell.
Tips
Når du koker ris:
Surr litt løk og ev. hvitløk i olje til den blir blank. Tilsett vann med fiskebuljongterning, litt finhakket gressløk, hvit pepper og risen. Kok risen til den er ferdig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 996)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-22
Oppdatert dato:2002-08-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift