Fotograf:
Knut Pettersen
Litt spesiell rett. Makrellen kokes i lake inne i stekeovnen.
Vi renset fisken på vanlig måte og kuttet av hodet og halen. Bruk gjerne litt store makrell for å slippe alle beina. Mulig at denne og kan avkjøles og spises som syltet makrell. Oppskriften inneholder
121 Kalorier,
1 g Karbo,
9 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Makrell med urtefyll er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4104 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Makrell med urtefyll!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.93 | 324.03 | Kcal |
Protein | 9.29 | 24.89 | gram |
Karbohydrat | 1.31 | 3.51 | gram |
Kostfiber | 0.49 | 1.31 | gram |
Fett | 7.24 | 19.40 | gram |
Mettet fett | 3.50 | 9.38 | gram |
Alkohol | 1.77 % | | | |
Salt | 0.83 | 2.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.82 | Kr 20.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 072 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene til fyllet. Hakk persille og løk i food processor og bland i smør og krydder.
Skjær fisken opp fra ryggen med et snitt langs hver side av ryggbenet. Klipp av benet ved hodet og halen. Ta ut innvollene og klipp vekk gjellene. Vask fiskene og la dem renne godt av. Kok eventuelt bena i litt lettsaltet vann til fiskekraft.
Fordel urtesmøret i fiskene. Skrell løken og skjær den i skiver. Ha løkskivene og persillekvistene i en ildfast form. Legg fiskene oppå, tett inntil hverandre. Hell på hvitvin og fiskekraft.
Dekk formen med aluminiumsfolie og kok fiskene midt i stekeovnen ved 250 C i ca 25 minutter.
Dryss hakket persille over, og server fiskene med kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11284)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2015-07-18
Oppdatert dato:2015-07-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift