Makrell med urtefyll



Makrell med urtefyll oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Litt spesiell rett. Makrellen kokes i lake inne i stekeovnen.
Vi renset fisken på vanlig måte og kuttet av hodet og halen. Bruk gjerne litt store makrell for å slippe alle beina. Mulig at denne og kan avkjøles og spises som syltet makrell.


Oppskriften inneholder 121 Kalorier, 1 g Karbo, 9 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Makrell med urtefyll er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4104 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkmakreller á ca 250 g

Fyll:

2sspersille, hakket
2ssløk, hakket
4sssmør eller margarin
1tssalt
1krmpepper
1tsestragon
0,5tstimian

Kokelake:

1stkløk
Ca 2,5kvist(er)persille
1dlfiskekraft
2dlhvitvin, tørr




Næringsdeklarasjon for Makrell med urtefyll!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120.93324.03Kcal
Protein9.2924.89gram
Karbohydrat1.313.51gram
Kostfiber0.491.31gram
Fett7.2419.40gram
Mettet fett3.509.38gram
Alkohol1.77 %
Salt0.832.23gram
Pris på oppskriftenKr 7.82Kr 20.95Kroner
Hele oppskriften veier1 072 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo4,33 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene til fyllet. Hakk persille og løk i food processor og bland i smør og krydder.

Skjær fisken opp fra ryggen med et snitt langs hver side av ryggbenet. Klipp av benet ved hodet og halen. Ta ut innvollene og klipp vekk gjellene. Vask fiskene og la dem renne godt av. Kok eventuelt bena i litt lettsaltet vann til fiskekraft.

Fordel urtesmøret i fiskene. Skrell løken og skjær den i skiver. Ha løkskivene og persillekvistene i en ildfast form. Legg fiskene oppå, tett inntil hverandre. Hell på hvitvin og fiskekraft.

Dekk formen med aluminiumsfolie og kok fiskene midt i stekeovnen ved 250 C i ca 25 minutter.

Dryss hakket persille over, og server fiskene med kokte poteter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11284)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2015-07-18
Oppdatert dato:2015-07-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Makrell med urtefyll.Makrell med urtefyll.
Denne retten har 120,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fransk Makrell form .Fransk Makrell form .
Denne retten har 133,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kamskjellgratinert makrell.Kamskjellgratinert makrell.
Denne retten har 201,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makrell i form.Makrell i form.
Denne retten har 78,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.