Kardemommehorn 1 inneholder
308 Kalorier,
43 g Karbo,
7 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Kardemommehorn 1 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kardemommehorn 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kardemommehorn 1 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 308.48 | 5 345.19 | 222.72 | Kcal |
Protein | 6.64 | 115.05 | 4.79 | gram |
Karbohydrat | 43.14 | 747.51 | 31.15 | gram |
Kostfiber | 1.94 | 33.62 | 1.40 | gram |
Fett | 11.72 | 203.08 | 8.46 | gram |
Mettet fett | 7.16 | 124.06 | 5.17 | gram |
Salt | 0.57 | 9.91 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.22 | Kr 38.47 | Kr 1.60 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 733 totalt | 1 733 pr porsj | 72 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
horn
Rekker til 24 stk. søte, gode horn som smaker aller best lunkne sammen med en kopp påskete.
Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og la blandingen bli lunken, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i væsken, tilsett salt, sukker, kardemomme og det meste av melet. Elt deigen godt til den er myk og smidig. Dekk den med et klede og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted (ca. 45 minutter).
Del deigen i tre like deler. Hver del trilles til en bolle som kjevles til en sirkel, ca. 1 cm tykkelse. Skjær åtte like store trekanter av hver sirkel. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til en myk krem og legg ca. 1 ts krem midt på hver trekant. Rull horn, begynn fra den bredeste enden. Form halvmåner som legges på smurt stekeplate. Etterhev hornene på et lunt sted under et klede, det tar ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek hornene friskt brune. Stekes ved 225 grader på nest øverste rille i ca. 12 minutter. Avkjøl dem på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Culinario
(Intern: 1857)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-30
Oppdatert dato:2002-09-30
Lesere:
3188 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift