Kitchiri inneholder
170 Kalorier,
18 g Karbo,
5 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Kitchiri har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kitchiri er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5815 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kitchiri!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 170.09 | 697.37 | Kcal |
Protein | 5.16 | 21.16 | gram |
Karbohydrat | 18.41 | 75.48 | gram |
Kostfiber | 2.31 | 9.47 | gram |
Fett | 7.91 | 32.43 | gram |
Mettet fett | 4.40 | 18.04 | gram |
Salt | 12.92 | 52.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.24 | Kr 37.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 640 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bløtlegg linsene eller ertene i kokende vann i 30 minutter. Hell av vannet, og kok i nytt vann i 10 minutter. La vannet renne av og sett til side.
Stek løk og hvitløk i vanlig smør i ca 5 minutter. Tilsett ris, rør godt slik at risen dekkes, ha i koriander, spisskummen, nellik, kardemomme, laurbærblad og hel kanel. La det koke forsiktig i et par minutter.
Tilsett linser eller erter, kraft, tomatpuré og smak til med salt og pepper. La det koke opp, legg på lokk og la retten småkoke i 20 minutter, til væsken er fordampet og linsene og risen er så vidt myke. Ha i koriander eller persille, smak til igjen. Fjern kanelstang og laurbærblad og server.
Dette er en typisk indisk rett, som den klassiske frokostretten ”kedgeree” er oppkalt etter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6384)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
India
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift