Dal-linsegryte





Dal-linsegryte oppskrift.
Fotograf: Alexander Benjaminsen
Her har du en middagsrett som lett kan bli en familiefavoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene hen til langt sydligere strøk enn våre egne.

Oppskriften inneholder 76 Kalorier, 12 g Karbo, 2 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Dal-linsegryte er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkløk
1stkrød chili
2ssmaisolje
4feddhvitløk
1bit(er)frisk ingefær , tommelstor
1ssgurkemeie
2tskarri
1ssgaram masala
4dlhermetiske røde linser
2stkgrønnsaks buljongterning
6dlvann
1boks(er)hakkede tomater
1stklime
1tssalt
0,5tskvernet pepper
0,5potte(r)frisk koriander
200grbasmatiris


Annonse



Næringsdeklarasjon for Dal-linsegryte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76.29297.06Kcal
Protein2.047.94gram
Karbohydrat12.1847.43gram
Kostfiber1.295.02gram
Fett1.877.28gram
Mettet fett0.391.52gram
Salt0.772.99gram
Pris på oppskriftenKr 2.66Kr 10.36Kroner
Hele oppskriften veier1 558 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Finhakk løk og chili. Varm olje i en vid kjele og fres løk, chili, hvitløk, ingefær og krydder til det er mykt og blankt. Det skal ikke får brunes.
2. Tilsett linser, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og la linsene koke til de er møre, ca. 20 minutter. Rør om ofte så linsene ikke setter seg fast i bunnen, og tilsett med vann eller buljong om linsene absorberer all væske.
3. Kok ris etter anvisning på pakken.
4. Linsegryten skal være som en litt rennende grøt. Smak til med salt, pepper og saft av ½ lime.
5. Server rykende varm sammen med ris. Dryss over raust med hakket koriander og del en lime i båter.

Varier linsegryten ved å blande inn ½ pose frisk spinat rett før servering. Du kan også bruke ferdig kokte linser fra boks – da reduserer du tilberedningstiden med ca. 15 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32790)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Veganer
Innlagt dato:2017-01-01
Oppdatert dato:2017-01-01
Lesere: 771 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dal-linsegryte.Dal-linsegryte.
Denne retten har 76,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Linsegryte med chili og ingefær.Linsegryte med chili og ingefær.
Denne retten har 161,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.