Fotograf:Alexander Benjaminsen Her har du en middagsrett som lett kan bli en familiefavoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene hen til langt sydligere strøk enn våre egne.
1. Finhakk løk og chili. Varm olje i en vid kjele og fres løk, chili, hvitløk, ingefær og krydder til det er mykt og blankt. Det skal ikke får brunes.
2. Tilsett linser, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og la linsene koke til de er møre, ca. 20 minutter. Rør om ofte så linsene ikke setter seg fast i bunnen, og tilsett med vann eller buljong om linsene absorberer all væske.
3. Kok ris etter anvisning på pakken.
4. Linsegryten skal være som en litt rennende grøt. Smak til med salt, pepper og saft av ½ lime.
5. Server rykende varm sammen med ris. Dryss over raust med hakket koriander og del en lime i båter.
Varier linsegryten ved å blande inn ½ pose frisk spinat rett før servering. Du kan også bruke ferdig kokte linser fra boks – da reduserer du tilberedningstiden med ca. 15 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32790)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett Diett/allergi:
Veganer Innlagt dato:2017-01-01
Oppdatert dato:2017-01-01