150 | gr | flesk,
Næringsdeklarasjon for Komla med dott!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 145.99 | 1 123.39 | Kcal | Protein | 3.19 | 24.55 | gram | Karbohydrat | 20.54 | 158.06 | gram | Kostfiber | 3.08 | 23.70 | gram | Fett | 4.99 | 38.40 | gram | Mettet fett | 2.35 | 18.08 | gram | Salt | 0.68 | 5.23 | gram | Pris på oppskriften | Kr 1.60 | Kr 12.31 | Kroner | Hele oppskriften veier | 3 078 | gr totalt | gram | Energiprosent fra karbo | 56,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok lammekjøttet til det slipper så vidt benet ,ta det opp ,hold det varmt .
Skrell og riv de råe potetene ,mos de kokte og bland inn . Ha i mel og salt , arbeid deigen godt sammen og lag komler med hendene; fukt hendene og form komlene som en tennis ball . Ha dotten midt i komlå .Kok komlene i ca 30 minutter, eller de skal flyte opp til toppen når de er ferdige .
Til komlå må du ha
1kg utvanna salt lammekjøtt ( helst Rogaland lam)
1 kjøttpølse til hver, trekkes helst i komlesøeet
smelta smør
Kålrabistappe
Drikke er Kulturmelk
Kålrabi stappa
Skrell og skjær opp kålrabien, kok den myk, slå vekk kokevannet ,dryss melet fint over og tilsett komlesø til passe tykk. Smak til med salt og krydder .
Komlesø er kraften etter at kjøtt og komlå er ferdig
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16400)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-11-18
Oppdatert dato:2003-11-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift
Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
|