Fotograf:
Kylling.no
Konfirmasjonskake for gutt inneholder
280 Kalorier,
28 g Karbo,
6 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Konfirmasjonskake for gutt har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Konfirmasjonskake for gutt er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10428 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Konfirmasjonskake for gutt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 279.59 | 6 176.20 | 386.01 | Kcal |
Protein | 6.35 | 140.27 | 8.77 | gram |
Karbohydrat | 28.08 | 620.29 | 38.77 | gram |
Kostfiber | 1.48 | 32.69 | 2.04 | gram |
Fett | 15.31 | 338.20 | 21.14 | gram |
Alkohol | 0.16 % | 3.53 | 0.22 | gram |
Mettet fett | 6.15 | 135.85 | 8.49 | gram |
Salt | 0.22 | 4.81 | 0.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.47 | Kr 120.83 | Kr 7.55 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 209 totalt | 2 209 pr porsj | 138 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 40,17 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter. Snu kaken rundt og la den stå i formen til den er avkjølt. Dette gjør at kaken ikke synker ned på midten.
Mal mandler/nøtter eller bruk en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 30– 40 minutter.
Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen under omrøring. Rør inn hakkede aprikoser.
Smelt firkløversjokoladen i fløten til sjokoladekremen. Tilsett smør og konjakk og rør jevnt sammen.
Avkjøl. Bre sjokoladekrem over valnøttbunnen. Del sukkerbrødet i tre og dynk med saften fra aprikosboksen. Smør et lag aprikossyltetøy over det første laget med sukkerbrød. Ha fromasjen mellom de neste lagene. Dekk kaken med stivpisket krem. Kjevle ut marsipanen ca. 3 millimeter tykk.
kjær ut en sirkel (bruk en tallerken eller bunnen på springformen). Skjær to skrå snitt i marsipanen inn mot midten og rull ”flaket” sammen til en sløyfe/”propell”. Sprøyt små kremtopper i trekanten. Pynt med marsipanroser, blader, dekk kantene med sjokoladekrøller og sett et par sjokoladekrøller i bakkant av rosene på toppen.
Marsipanroser:
Farg marsipanen rød eller gul. Trill marsipanen ut til en pølse og del den i små biter – trill kuler. Trykk dem lett ut til en sirkel. Ha litt smør på en lyspære og trykk med sirkelrunde bevegelser til en runding som er bladtynn i ytterkant. Rull den første (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Den neste rundingen legges rundt den første. Slik fortsetter du blad for blad, til du har fått ønsket størrelse på rosen.
Sjokoladekrøller:
Smelt 1-2 plater sjokolade i vannbad (dvs. i en bolle over en kjele med kokende vann) Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk, ellers har den lett for å klumpe seg. Ha i et par dråper olje. Bre smeltet sjokolade ut over en plate ca. 1 cm tykt. La det stivne. Ikke la det stå for kaldt slik at den blir for hard, da er det vanskelig å lage krøller. Bruk en ostehøvel og lag krøller.
Blader i marsipan:
Farg marsipanen grønn. Kjevle ut marsipanen ca. 3 millimeter tykk.. Skjær eller trykk ut blader, lag bladnerver med en liten kniv. Legg de ferdige trykte bladene over en buet gjenstad, for eksempel en kransekakering dekket med plastfolie. Dypp en pensel i litt grønn konditorfarge og mal over bladene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 26453)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-23
Oppdatert dato:2009-09-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift