Konfirmasjonskake for gutt



Konfirmasjonskake for gutt oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Konfirmasjonskake for gutt inneholder 279 Kalorier, 28 g Karbo, 6 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Konfirmasjonskake for gutt har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Konfirmasjonskake for gutt er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 8297 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Sukkerbrød:

5stkegg
150grsukker
150grhvetemel
1tsbakepulver

Valnøttbunn:

150grvalnøtter
150grmelis
4stkeggehviter

Fromasj:

3stkegg
1dlsukker
3dlkremfløte
Ca 5,5plate(r)gelatin
1boks(er)hakkede aprikoser

Firkløverkrem:

0,5dlkremfløte
100grFirkløversjokolade
2sssmør
1sskonjakk (kan sløyfes)
aprikossyltetøy (til ett lag)

Pynt

Gule marsipanroser- og blader, marsipanlokk og ”sjokoladekrøller”(beskrevet i trinn for trinn).




Kalorier og næringsinnhold i Konfirmasjonskake for gutt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier278.806 158.75384.92Kcal
Protein6.31139.398.71gram
Karbohydrat28.08620.2938.77gram
Kostfiber1.3028.721.79gram
Fett15.28337.5421.10gram
Alkohol0.16 %3.530.22gram
Mettet fett6.25138.068.63gram
Salt0.224.810.30gram
Pris på oppskriftenKr 5.47Kr 120.83Kr 7.55.-
Hele oppskriften veier2 209 totalt2 209 pr porsj138 pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,28 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter. Snu kaken rundt og la den stå i formen til den er avkjølt. Dette gjør at kaken ikke synker ned på midten.

Mal mandler/nøtter eller bruk en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 30– 40 minutter.

Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen under omrøring. Rør inn hakkede aprikoser.

Smelt firkløversjokoladen i fløten til sjokoladekremen. Tilsett smør og konjakk og rør jevnt sammen.
Avkjøl. Bre sjokoladekrem over valnøttbunnen. Del sukkerbrødet i tre og dynk med saften fra aprikosboksen. Smør et lag aprikossyltetøy over det første laget med sukkerbrød. Ha fromasjen mellom de neste lagene. Dekk kaken med stivpisket krem. Kjevle ut marsipanen ca. 3 millimeter tykk.
kjær ut en sirkel (bruk en tallerken eller bunnen på springformen). Skjær to skrå snitt i marsipanen inn mot midten og rull ”flaket” sammen til en sløyfe/”propell”. Sprøyt små kremtopper i trekanten. Pynt med marsipanroser, blader, dekk kantene med sjokoladekrøller og sett et par sjokoladekrøller i bakkant av rosene på toppen.

Marsipanroser:
Farg marsipanen rød eller gul. Trill marsipanen ut til en pølse og del den i små biter – trill kuler. Trykk dem lett ut til en sirkel. Ha litt smør på en lyspære og trykk med sirkelrunde bevegelser til en runding som er bladtynn i ytterkant. Rull den første (som skal danne det innerste bladet) til en rosenknopp (nesten som et kremmerhus). Den neste rundingen legges rundt den første. Slik fortsetter du blad for blad, til du har fått ønsket størrelse på rosen.

Sjokoladekrøller:
Smelt 1-2 plater sjokolade i vannbad (dvs. i en bolle over en kjele med kokende vann) Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk, ellers har den lett for å klumpe seg. Ha i et par dråper olje. Bre smeltet sjokolade ut over en plate ca. 1 cm tykt. La det stivne. Ikke la det stå for kaldt slik at den blir for hard, da er det vanskelig å lage krøller. Bruk en ostehøvel og lag krøller.

Blader i marsipan:
Farg marsipanen grønn. Kjevle ut marsipanen ca. 3 millimeter tykk.. Skjær eller trykk ut blader, lag bladnerver med en liten kniv. Legg de ferdige trykte bladene over en buet gjenstad, for eksempel en kransekakering dekket med plastfolie. Dypp en pensel i litt grønn konditorfarge og mal over bladene.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 26453)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-23
Oppdatert dato:2009-09-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Suksessterte fra Meny.Suksessterte fra Meny.
Denne retten har 427,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med gelélokk.Bløtkake med gelélokk.
Denne retten har 194,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift eclairs.Grunnoppskrift eclairs.
Denne retten har 235,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krumkaker glutenfrie.Krumkaker glutenfrie.
Denne retten har 325,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dobbel suksess.Dobbel suksess.
Denne retten har 359,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronkake med ingefær.Sitronkake med ingefær.
Denne retten har 328,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift for kakebunn.Grunnoppskrift for kakebunn.
Denne retten har 284,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julebrownies.Julebrownies.
Denne retten har 267,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rømmelapper.Rømmelapper.
Denne retten har 293,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfirmasjonskake for jente.Konfirmasjonskake for jente.
Denne retten har 229,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanadiske blåbærpannekaker.Kanadiske blåbærpannekaker.
Denne retten har 173,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepinnsvin.Julepinnsvin.
Denne retten har 453,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og ristede mandler.Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og risted.
Denne retten har 179,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elsker, elsker ikke.Elsker, elsker ikke.
Denne retten har 295,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suksessterte 2.Suksessterte 2.
Denne retten har 419,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.