Kongesalat



Kongesalat oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
I denne salaten finner du sommerens beste smaker samlet i en skål. Tynne skiver av spekeskinke, fersk asparges, søte jordbær og deilige scampi er vakkert, godt og mettende på en varm sommerdag.

Oppskriften inneholder 112 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sennep, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kongesalat er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 7326 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
400grscampi (gjerne med skall)
1stkrød chili
3ssolivenolje
Ca 3sschilisaus (medium sterk)
200grspekeskinke
1bunt(er)grønn frisk asparges
Ca 1kurv(er)jordbær
1pakkeblandet babybladsalat
1stksitron
0,5dlOlivenolje Jomfruolje
Ca 0,5tskvernet pepper
Ca 0,5tssukker

Dressing

2ssOlivenolje Jomfruolje
2tspepper
Ca 0,5tsdijonsennep
0,5tskvernet pepper
0,5tssukker




Næringsdeklarasjon for Kongesalat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112.15969.26Kcal
Protein9.5782.71gram
Karbohydrat2.6022.47gram
Kostfiber1.099.42gram
Fett6.8158.86gram
Mettet fett1.129.68gram
Salt1.5113.01gram
Pris på oppskriftenKr 10.95Kr 94.64Kroner
Hele oppskriften veier1 729 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo9,27 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tin og rens scampi. Ha dem i en skål og bland inn hakket chili, chilisaus, olje, salt og pepper. Sett kaldt i minst 30 minutter.
Stell asparges ved å knekke av den nederste delen av stilken med hendene (den knekker der det er naturlig). Skrell av skallet nederst på stilken og del aspargesen i to. forvell den i lettsaltet vann i ca 2-3 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
Del store jordbær i to, men la gjerne det grønne sitte på.
Varm en stekepanne og ha i et par spiseskjeer olje. Tørk scampi med litt tørkepapir og fres dem raskt – de er ferdige ca 30 sekunder etter at de har skiftet farge. La dem renne av seg på litt tørkepapir.
Legg salaten i en vid skål og fordel skinke, scampi, asparges og jordbær over. Del sitronen og klem saften over salaten. Drypp over olivenolje og dryss over salt og kvernet pepper.
Server som selvstendig rett, gjerne med ferskt brød, eller la salaten være én av flere retter på en buffet. her kan du leke deg med sommerens smaker og bytte ut ingredienser etter egen smak – vannmelon kan for eksempel erstatte jordbær, norske reker istedenfor scampi og fenalår istedenfor spekeskinke. Du kan også tilsette parmesan, biter av fersk mozzarella eller brie i salaten

. Det finnes en rekke olivenoljer som er tilsatt ulike aromaer som hvitløk, sitrus eller urter. Prøv deg fram og finn din favoritt som setter særpreg på salaten.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20788)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Salat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-05
Oppdatert dato:2022-09-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kongesalat.Kongesalat.
Denne retten har 112,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.