Fotograf:Synøve Dreyer I denne salaten finner du sommerens beste smaker samlet i en skål. Tynne skiver av spekeskinke, fersk asparges, søte jordbær og deilige scampi er vakkert, godt og mettende på en varm sommerdag.
Oppskriften inneholder 112 Kalorier, 3 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Sennep, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tin og rens scampi. Ha dem i en skål og bland inn hakket chili, chilisaus, olje, salt og pepper. Sett kaldt i minst 30 minutter.
Stell asparges ved å knekke av den nederste delen av stilken med hendene (den knekker der det er naturlig). Skrell av skallet nederst på stilken og del aspargesen i to. forvell den i lettsaltet vann i ca 2-3 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
Del store jordbær i to, men la gjerne det grønne sitte på.
Varm en stekepanne og ha i et par spiseskjeer olje. Tørk scampi med litt tørkepapir og fres dem raskt – de er ferdige ca 30 sekunder etter at de har skiftet farge. La dem renne av seg på litt tørkepapir.
Legg salaten i en vid skål og fordel skinke, scampi, asparges og jordbær over. Del sitronen og klem saften over salaten. Drypp over olivenolje og dryss over salt og kvernet pepper.
Server som selvstendig rett, gjerne med ferskt brød, eller la salaten være én av flere retter på en buffet.
her kan du leke deg med sommerens smaker og bytte ut ingredienser etter egen smak – vannmelon kan for eksempel erstatte jordbær, norske reker istedenfor scampi og fenalår istedenfor spekeskinke. Du kan også tilsette parmesan, biter av fersk mozzarella eller brie i salaten
.
Det finnes en rekke olivenoljer som er tilsatt ulike aromaer som hvitløk, sitrus eller urter. Prøv deg fram og finn din favoritt som setter særpreg på salaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20788)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Salat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-11-05
Oppdatert dato:2022-09-11