Kremet soppsaus 2



Kremet soppsaus 2 oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Leter du etter en god saus som passer til kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige sausen kan lages med både tørket og fersk sopp, og kan trygt serveres når du har gjester.

Oppskriften inneholder 129 Kalorier, 4 g Karbo, 1 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kremet soppsaus 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2817 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
35grtørket sopp
2dlvann
2stkfinhakket sjalottløk
2sssmør
2sshvetemel
5dlreinsdyrkraft , evt. Viltkraft
3dlkremfløte
0,5tssalt
0,25tspepper
2sssitronsaft




Kalorier og næringsinnhold i Kremet soppsaus 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier128.86252.64Kcal
Protein1.192.33gram
Karbohydrat4.398.61gram
Kostfiber0.621.22gram
Fett11.7022.94gram
Mettet fett7.3014.31gram
Salt0.811.59gram
Pris på oppskriftenKr 8.32Kr 16.31Kr .-
Hele oppskriften veier1 176 totalt196 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo13,62 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Bløtlegg sopp i vann i ca. 30 minutter og ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.

2. Fres sopp og løk i smør. Tilsett mel og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.

3. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.

Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36475)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Innlagt dato:2022-06-27
Oppdatert dato:2022-06-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skogsoppsaus.Skogsoppsaus.
Denne retten har 118,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sopp- og fløtesaus.Sopp- og fløtesaus.
Denne retten har 142,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet soppsaus 2.Kremet soppsaus 2.
Denne retten har 128,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.