Fotograf:Sara Johannessen Leter du etter en god saus som passer til kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige sausen kan lages med både tørket og fersk sopp, og kan trygt serveres når du har gjester.
1. Bløtlegg sopp i vann i ca. 30 minutter og ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.
2. Fres sopp og løk i smør. Tilsett mel og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
3. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.
Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.
Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36475)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Saus Innlagt dato:2022-06-27
Oppdatert dato:2022-06-27