Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kreps etouffée oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kreps etouffée



Kreps etouffée inneholder 165 Kalorier, 6 g Karbo, 3 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Kreps etouffée har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kreps etouffée er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1,2kgkreps, rå
0,75dlgrønnsakolje
40grhvetemel
175grløk, finhakket
50grpaprika, hakket
50grselleri, hakket
1feddhvitløk, knust
1,2dlhvitvin, tørr
25grsmør eller margarin
25grpersille, frisk og hakket
15grfinhakket gressløk
1dashsalt
tabascosaus




Næringsdeklarasjon for Kreps etouffée!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier165.26196.93Kcal
Protein3.484.15gram
Karbohydrat6.157.33gram
Kostfiber1.331.58gram
Fett12.5514.96gram
Mettet fett2.883.43gram
Alkohol1.59 %
Salt0.570.68gram
Pris på oppskriftenKr 10.90Kr 12.99Kroner
Hele oppskriften veier715 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens krepsen. Legg dem i en bolle, dekk til og settes kjølig.

Legg hoder og skall i en stor kjele med 7,5 dl vann. Kok opp, legg på lokk og la det trekke 15 minutter. Sil kraften, og mål opp 3,5 dl av den.

Lag kajunjevning (roux) ved å varme olje i en tykkbunnet jern- eller stålpanne.

Når oljen er varm, ha i litt mel om gangen, og rør med en flat tresleiv til jevningen er glatt.

La jevningen putre på middels varme i 25-40 minutter mens du rører, til den har fått passe farge. Den vil først bli beige, deretter brunlig for så å bli nesten rødbrun. Når den har samme farge som peanøttsmør, ta pannen av platen og bland straks inn løk, paprika og selleri. Fortsett å røre for å unngå at den blir mørk.

Sett pannen på platen på svak varme. Ha i hvitløk, og la det putre i 1-2 minutter under stadig omrøring. Hell i kraften, og rør kraftig med en stålvisp. Visp så inn hvitvinen.

Kok opp og la det syde i 3-4 minutter til sausen tykner. Trekk pannen av platen.

Smelt smør eller margarin i en stor tykkbunnet kjele. Ha i krepsen og la det surre i 2-3 minutter. Ha i persille og gressløk og rør godt.

Hell over sausen og bland godt. Smak til med salt og tabasco. La det syde i 3-4 minutter. Serveres rykende varm på en seng av ris. Pynt med kreps og persille.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7784)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-20
Oppdatert dato:2003-04-20
Lesere: 2157 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kreps Jambalaya.Kreps Jambalaya.
Denne retten har 127,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjøkreps naturell.Sjøkreps naturell.
Denne retten har 42,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.