Fotograf:Matprat.no Her har du oppskriften på en persisk-inspirert påleggssalat med kylling. Salaten smaker nydelig sammen med et stykke grovt brød, frisk salat og knasende sprø reddiker.
Ta skinnet av kyllinglårene, riv kjøttet fra lårene og kutt det i mindre biter.
Bland sammen majones, saft og skall fra lime og timian. Smak til med salt og pepper.
Majonesen kan du også lage bra bunnen av. Ha 2 eggeplommer og 1 ss dijonsennep i en bolle og rør sammen. Tilsett litt og litt av 2 dl olje mens du pisker godt. Ha i saft og skall fra ½ lime og 1 ss timian. Du kan også bruke en stavmikser.
Kutt sukkererter i biter og reddik i tynne skiver, og bland det inn i limemajonesen sammen med kyllingen. Rør godt.
Anrett kyllingsalaten på godt brød sammen med salat. Pynt gjerne med noen skiver reddik og grovmalt pepper.
Bytt ut en del majones med lett creme fraiche om du ønsker en lettere variant av kyllingsalaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36226)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pålegg Innlagt dato:2022-02-09
Oppdatert dato:2022-02-09