Lefse fra Ytterøy inneholder
250 Kalorier,
37 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Lefse fra Ytterøy har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lefse fra Ytterøy er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5539 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lefse fra Ytterøy med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 250.06 | 5 811.39 | 484.28 | Kcal |
Protein | 5.52 | 128.28 | 10.69 | gram |
Karbohydrat | 36.94 | 858.49 | 71.54 | gram |
Kostfiber | 2.04 | 47.41 | 3.95 | gram |
Fett | 8.46 | 196.61 | 16.38 | gram |
Mettet fett | 4.59 | 106.67 | 8.89 | gram |
Salt | 0.02 | 0.38 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.80 | Kr 88.31 | Kr 7.36 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 324 totalt | 2 324 pr porsj | 194 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
lefser
(10-12 lefser)
Kok potetene og skrell dem. Mal de på kvern to ganger. Avkjøl potetmassen helt. Ha i hvetemel til en god smidig, ikke for fast deig. Del deigen i emner og kjevl de tynt ut med riflet kjevle. Halvstek emnene på god varm takke.
Del mysosten opp i små terninger og smelt de i en kjele sammen med litt av rømmen. Rør ut melet sammen med resten av rømmen og spe blandingen i osten/rømmen. Varm forsiktig opp til det blir en god, tykk røre.
Smør halve leiven med et ca 1 cm tykk lag av røre. Brett den andre halvdelen av leiven over. Legg den på takke og stek over svak varme til røren er stiv. Skjær hver leiv i 4-5 serveringsstykker.
Lefsene blir oftest laget til jul. De holder seg godt i fryseren.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13023)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift