Lefsekling fra Lærdal



Lefsekling er usikker på melmengde, men prøv deg frem litt.

Oppskriften inneholder 441 Kalorier, 38 g Karbo, 5 g Protein og 29 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lefsekling fra Lærdal er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 6 lesere
Lesere: 13546 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
7kopp(er)melk
1kopp(er)fløte
4kopp(er)meierismør
Ca 3,5kghvetemel til passe fast deig

Til smøring:

2,4kgsmør
Ca 1,1kgsukker
litt raspa mager brunost




Kalorier og næringsinnhold i Lefsekling fra Lærdal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier440.9543 177.821 439.26Kcal
Protein5.29518.0017.27gram
Karbohydrat37.883 709.21123.64gram
Kostfiber1.79175.285.84gram
Fett29.412 879.8395.99gram
Mettet fett18.491 810.5460.35gram
Salt0.4241.341.38gram
Pris på oppskriftenKr 2.90Kr 283.97Kr 9.47.-
Hele oppskriften veier9 792 totalt9 792 pr porsj326 pr stk gram
Energiprosent fra karbo34,36 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 lefser

(30 leiver)

Av denne deigen får man 30 leiver. 12 utenpå, 12 innileiver og 6 til innlegg.

Ha mel i et stort fat eller trau, og rør inn melk, fløte og smør. Alt skal ha en romtemperatur. Smøret kan smeltes eller smuldres i melet. Elt inn så mye mel at deigen slipper bakefjøla. Lag 30 emne og bak ut til leiver. Stek de bare litt. Når leivene er baket, tas de fineste ut til kliing.

Til kliing trenger man 12 egg. Visp eggene litt, og sil. Ya en liten øse av dette og smør det ut over leiven med håndflaten. Legg leiven på takke og stek den på den siden som ikke er smurt med egg. Legg leiven på bordet og dynk den godt med vann på den siden som ikke er smurt med kliing. Legg to og to leiver på hverandre med den klidde siden mot hverandre.

Innileivene steker man på begge sider, dynker leiven og legger siden som er dynket mot siden som ikke er dynket. Dynk mer om det er behov for det.

Ta for deg smøringen. Ta en utenpåleiv og legg den med den klidde siden ned mot bordet. Smør smøret jevnt utover leiven. Strø på sukker og raspet brunost. Ta så en innileiv og del den opp i to like store deler. Ta en halvdel og del i fire. Legg en slik bit i hver ende, smør så med smør, sukker og raspet brunost. Når innlegget er lagt inni, er leiven jevn tykk over det hele. Legg så leiven dobbel og press godt sammen.

Når alle leivene er smurt legges de på hverandre. Legg over et klede med ullteppe utenpå, og la det stå ved 12-15 C til neste dag.

Da deles en klining i tre til fire deler og pakkes i folie og plast, med smørpapir mellom bitene. Nå er den ferdig til frysing.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13042)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marilefse.Marilefse.
Denne retten har 269,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mørlefse 2.Mørlefse 2.
Denne retten har 318,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 427,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 331,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Petras lefser.Petras lefser.
Denne retten har 291,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Farmors beste ostelefse.Farmors beste ostelefse.
Denne retten har 381,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefse med kling.Lefse med kling.
Denne retten har 361,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byglandslefse.Byglandslefse.
Denne retten har 178,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 360,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nordlandslefse 2.Nordlandslefse 2.
Denne retten har 318,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sigdalskling 2.Sigdalskling 2.
Denne retten har 367,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser fra Skien.Lefser fra Skien.
Denne retten har 190,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tykklefser.Tykklefser.
Denne retten har 308,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.