Lefsekling fra Lærdal



Lefsekling er usikker på melmengde, men prøv deg frem litt.

Oppskriften inneholder 439 Kalorier, 38 g Karbo, 5 g Protein og 29 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lefsekling fra Lærdal er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
7kopp(er)melk
1kopp(er)fløte
4kopp(er)meierismør
Ca 3,5kghvetemel til passe fast deig

Til smøring:

2,4kgsmør
Ca 1,1kgsukker
litt raspa mager brunost


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Lefsekling fra Lærdal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier438.8742 974.151 432.47Kcal
Protein4.92481.7716.06gram
Karbohydrat37.883 709.21123.64gram
Kostfiber1.22119.463.98gram
Fett29.472 885.7096.19gram
Mettet fett18.791 839.9261.33gram
Salt0.4746.291.54gram
Pris på oppskriftenKr 2.90Kr 283.97Kr 9.47.-
Hele oppskriften veier9 792 totalt9 792 pr porsj326 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 lefser

(30 leiver)

Av denne deigen får man 30 leiver. 12 utenpå, 12 innileiver og 6 til innlegg.

Ha mel i et stort fat eller trau, og rør inn melk, fløte og smør. Alt skal ha en romtemperatur. Smøret kan smeltes eller smuldres i melet. Elt inn så mye mel at deigen slipper bakefjøla. Lag 30 emne og bak ut til leiver. Stek de bare litt. Når leivene er baket, tas de fineste ut til kliing.

Til kliing trenger man 12 egg. Visp eggene litt, og sil. Ya en liten øse av dette og smør det ut over leiven med håndflaten. Legg leiven på takke og stek den på den siden som ikke er smurt med egg. Legg leiven på bordet og dynk den godt med vann på den siden som ikke er smurt med kliing. Legg to og to leiver på hverandre med den klidde siden mot hverandre.

Innileivene steker man på begge sider, dynker leiven og legger siden som er dynket mot siden som ikke er dynket. Dynk mer om det er behov for det.

Ta for deg smøringen. Ta en utenpåleiv og legg den med den klidde siden ned mot bordet. Smør smøret jevnt utover leiven. Strø på sukker og raspet brunost. Ta så en innileiv og del den opp i to like store deler. Ta en halvdel og del i fire. Legg en slik bit i hver ende, smør så med smør, sukker og raspet brunost. Når innlegget er lagt inni, er leiven jevn tykk over det hele. Legg så leiven dobbel og press godt sammen.

Når alle leivene er smurt legges de på hverandre. Legg over et klede med ullteppe utenpå, og la det stå ved 12-15 C til neste dag.

Da deles en klining i tre til fire deler og pakkes i folie og plast, med smørpapir mellom bitene. Nå er den ferdig til frysing.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13042)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Lesere: 10486 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 317,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 347,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 315,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 297,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 359,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.