Fotograf:
Astrid Hals
Makrell kan man bruke til så mangt. Prøv denne retten med limemarinert makrellfilet med persille og salat. En sommerlig rett som setter fart på smaksløkene. Oppskriften inneholder
212 Kalorier,
11 g Karbo,
11 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Limemarinert makrell er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3444 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Limemarinert makrell!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 211.64 | 687.83 | Kcal |
Protein | 10.90 | 35.43 | gram |
Karbohydrat | 11.44 | 37.18 | gram |
Kostfiber | 1.65 | 5.36 | gram |
Fett | 13.22 | 42.97 | gram |
Mettet fett | 2.13 | 6.92 | gram |
Salt | 7.33 | 23.81 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.79 | Kr 18.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 300 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,62 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Frys makrellfileten i 1 døgn.
Ta ut fileten av fryseren og dryss over med grovt salt. La stå til det er halvtint.
Tørk av salt og skjær makrell i løvtynne skiver. Fordel på fire porsjonstallerkener.
Riv skall av en lime, strimle skall på den andre og press saft av begge to.
Rør sammen olje, finhakket ingefær, revet skall og saft av lime, og rosepepper. Hell det over makrellen.
La det trekke i 10 minutter før servering.
Legg på salat, strimlet limeskall og bladpersille og spis godt brød til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29359)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Kalde retter
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2013-04-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift